Deel je liefde uit!

14 februari 2024

Rond het jaar 270 werden armen, ouderen en kwetsbaren verrast met een bloemetje door Sint Valentinus. Hij was bisschop van Terni in Italië. 14 februari was zijn sterfdag en deze dag werd later onze Valentijnsdag. 

Nou, mooi denk je misschien.
Wat heb ik daaraan?

Het is Va-len-tijns-dag…!
Er is iemand die op jouw verrassing wacht!

Dat God liefhebben en vrijgevig zijn belangrijk vindt, is door de hele Bijbel heen zo klaar als een klontje. Maar ben jij je ervan bewust dat dit ook volop actie van jou vraagt?

‘Lieve broeders en zusters, laten we van elkaar houden. Want de liefde komt van God.’ (1 Johannes 4:7 BB)

De liefde is dus niet bedacht door Sint Valentinus. 

De liefde is bedacht door God.
Hijzelf is liefde!
Zijn hele wezen is liefde. 

Vandaag wil Hij jou, verrassen met Zijn liefde door je te vertellen hoeveel Hij van je houdt. Daar is geen twijfel over mogelijk. Zijn liefde voor jou is een liefde waar geen voorwaarde aan kleeft. 

Mag God jou verrassen met Zijn liefde vandaag?

‘We hebben gezien dat God van ons houdt:  Hij heeft zijn enige Zoon naar de aarde gestuurd om ons eeuwig leven te geven.’ (1 Johannes 4:9, BB)

Ik daag je uit om vandaag je hart te openen en Zijn liefde als verrassing te ontvangen. 

Dan zul je vol liefde zijn en heb je genoeg liefde om te delen. Verras iemand met een glimlach, een compliment, een bloemetje, een kaartje, een koffietje, een schouderklop, een taart… maar doe iets. 

En wat mij betreft hoeft het daarvoor niet eens Valentijnsdag te zijn!

Verras!
Verras!
Verras!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?