Deed Jezus waar Hij blij van werd?

02 februari 2021


Er is iemand die mijn administratie doet. Pffff… dat is echt mijn redding! Ik heb er niets mee, ik word er niet blij van. Integendeel. Zij gaat juist helemaal ‘dansen’ van alle cijfertjes. Top!

Je bent uniek en jouw talenten zijn uniek. God heeft geen kloon van jou gemaakt. Om die uniciteit van God voor jou speciaal uit te werken in je leven, moet je durven loslaten wat veilig voelt en je storten in dat wat je blij maakt.

Deed Jezus waar Hij blij van werd? Zeker!

“Jezus reisde langs alle steden en dorpen. Hij gaf de mensen les in hun synagogen. Hij vertelde het goede nieuws van het Koninkrijk. En Hij genas alle ziekten en kwalen.” (Matteüs 9:35, BB)

Ik denk dat Jezus hier zo blij van werd!

“Toen Hij de grote groepen mensen zag, had Hij heel veel medelijden met hen.” (vers 36)

Mensen helpen was Zijn daad van liefde. Zijn roeping. En nog steeds: Jou mogen helpen, is één van Zijn vele kwaliteiten. Hij wil dat je doet waar je blij van wordt. Dat is ontdekken wat je van God hebt ontvangen aan kwaliteiten. Daarmee kom je dichterbij Gods roeping speciaal voor jou.

“We hebben allemaal [ van God ] verschillende gaven gekregen. Voor elke gave geeft God ons zijn hulp.” (Romeinen 12:6, BB)

Ik daag je uit, maak je leven minder ingewikkeld:

  • Durf te kiezen voor dat waar jij blij van wordt.
  • Durf taken los te laten, zodat een ander daar blij van kan worden.

*Jezus hield de administratie ook niet zelf bij. ? Dat deed Judas.

God heeft jou een speciale ‘blij-ei-antenne’ gegeven: iets waar jij heel speciaal blij van wordt als je dat mag doen. Doe dat dan ook! Vraag Hem jou hierin te leiden.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?