De plicht roept!

21 januari 2023

Ik zit aan tafel samen met een aantal hardwerkende mannen. Onze badkamer van meer dan 25 jaar oud wordt aangepakt. De tegelzetter sluit zijn enorme broodtrommel en schuift de bananenschil aan de kant.

‘De plicht roept’, zegt hij.
Wat betekent dat volgens jou?

  • Hij moet weer aan het werk
  • Hij wil weer aan het werk
  • Hij wenst weer aan het werk te gaan

Welk plicht roept jou vandaag ?
Ga je gebukt onder de verplichtingen die je hebt of kun je niet wachten om jouw broodtrommel in te pakken en aan de slag te gaan?

Jezus’ plicht was enorm groot.

Hij was vanuit de hemel gekomen om de hele wereld te redden. Een enorme klus! Ik zou er op voorhand al stress van krijgen, maar Jezus niet. Hij had een complete wereld te redden maar toch ging Hij naar feestjes. Hoe kon Hij zich los maken van alle verplichtingen en dan gaan feestvieren?

‘Op de derde dag was er een bruiloft in Kana in Galilea. Jezus’ moeder was op het feest. Ook Jezus en de leerlingen waren uitgenodigd.’ Johannes 2:1 BB

Jezus was gekomen om Zijn plicht te vervullen, maar laat ons ook zien dat we moeten genieten. Laat alles even los.

Hij leert jou in balans te leven.

Hij heeft je zo gemaakt dat je geschapen bent met allemaal kalmerende hormonen, die loskomen zodra je leuke dingen doet.

Je hebt plezier en… hup… kalmerende hormonen komen los en daardoor nemen stresshormonen af. Je komt in balans.

God gaf de Joden de opdracht om zelfs zeven keer per jaar feest te vieren. Feesten waarin ze Hem aanbaden. Elke zondag vieren wij feest, omdat we bij God mogen horen!

Geniet en laat je plicht even rusten.

Loslaten helpt om te genieten van dat wat je ontvangt.

Zullen we samen bidden?
‘Wilt U mij leren om in balans te leven? Inspanning versus ontspanning… De plicht roept versus ik maak plezier… Dank U wel, dat U mijn grote Voorbeeld hierin bent. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?