De liefde verrast!

16 februari 2024

Voor mij staat André. Ik zie aan zijn glimlach dat er iets leuks is.
‘Wat is er?’, vraag ik, ‘je kijkt zo blij!’ 

‘We gaan fietsen!’
‘We gaan het gewoon proberen. Een klein rondje. Ga je mee?’

Nu ga jij waarschijnlijk niet juichen van enthousiasme als iemand je zo’n voorstel doet. Jij had misschien op z’n minst een romantisch dinertje verwacht ofzo. 

Ik kijk naar hem, aarzel even en zeg: ‘Dat gaan we doen!’ Ik heb maanden niet meer gefietst, omdat alleen de fiets pakken al veel energie kost. En ja, ik weet het, je ziet het niet aan mij. Gelukkig maar. Ik wil mijn hartfalen niet etaleren, maar ik wil open mijn leven met je delen.

Zo pak ik de fiets. Stap op en… yeahhhh.
Ik kan het!
Heel langzaam.
Een klein rondje. 

Eenmaal thuis stuiter ik vervolgens op de bank.
Dit was leuk!
Wat een goed idee!
Wat een verrassing!

Ik hou van André. Ik voel me door hem geliefd. Dat is een heel, heel groot voorrecht. Dat besef ik enorm. Misschien komen er nu jaloerse gevoelens bij je naar boven. ‘Had ik dat maar.’ 

Besef dan zeker ook vandaag dat niets jou kan losmaken van de liefde van God. Als je beseft dat Hij je wil uitdagen om te gaan ‘fietsen’ vertrouw erop dat je nieuwe ontmoetingen zult hebben. Nieuwe liefde zult vinden.

‘Geen macht uit de hoogte of uit de diepte, nee, niets op deze aarde ons zal kunnen losmaken van de liefde van God. Die liefde heeft God ons gegeven door Jezus Christus, onze Heer.’ (Romeinen 8:39, BB)

Zullen we samen bidden?
‘Wilt U ons helpen in de liefde? Wij kiezen ervoor om nooit te vergeten dat Uw liefde werkelijk boven alles uitstijgt en dat het Uw liefde voor ons is die ons helpt liefde te vinden en liefde te delen. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Ga vanuit jouw diepe overtuiging dat je diep geliefd bent, anderen verrassen met liefde! Ongeacht jouw omstandigheden!

Stuur gelijk een appje, berichtje, mailtje, kaart, cadeau en verras. Ga verrassen. Zoveel verrassen, dat jouw verrassingen jezelf zullen verbazen en vullen met liefde.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?