De fik erin!

19 mei 2021


Het is al wat later op de avond. Buiten is het heerlijk warm. We stoken een vuurtje achter in de tuin. Grote takken gaan op in de vlammen. Er blijft niets van over. Een van onze boys roept: “Mam, de fik erin!”

Waar vlammen zijn, is warmte. Houd iets in een vlam en het verandert. Altijd.

Jezus staat in vuur en vlam voor jou. Ga dicht bij Hem staan en je verandert. Altijd.

Het is bijna Pinksteren. Het feest van de Geest.

“En er waren een soort van vuurvlammen te zien. Dat vuur verdeelde zich en kwam op hen allemaal. En ze werden allemaal vol van de Heilige Geest en begonnen allemaal in andere talen te spreken. Het waren talen die Gods Geest hun gaf.” (Handelingen 2:3-4, BB)

Als Gods Geest in je leven komt, ga je vlammen! 

De discipelen waren 10 dagen daarvoor zonder Jezus. Verlaten, alleen, ontredderd, maar met een belofte in hun hart die nog werkelijkheid moest worden. En tijdens Pinksteren was het dan eindelijk zover!

Een vurige dag! Een vurige belofte ging in vervulling. Gods Geest kwam op hen, in hen.

Ik wens je toe dat Gods Geest jouw leven in vuur en vlam mag zetten. Jij bent Zijn geliefde kind. Hij laat je niet ontredderd alleen. Hij wil niets liever dan in jouw leven zijn. Nodig Hem uit. Vraag het Hem.

Zullen we samen bidden? “Heer, dank U dat het vandaag groot feest is. Wilt U een nog groter feest in mijn ziel schenken? Vul mij met Uw Geest. Zet mij in vuur en vlam voor U. Verwarm mij met Uw aanwezigheid. In de naam van Jezus. Amen.”

Je mag erop vertrouwen dat God Zijn belofte nakomt. Weet dat je vol mag zijn van Zijn Geest. Hij gaat je helpen, leiden, troosten en raad geven.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?