Dat heb ik weer!

06 april 2021


“Dat heb ik weer!” Regelmatig hoor je iemand dit in je omgeving zeggen. Misschien zeg jij het zelf wel? “Dat heb ik weer!”

Ellende in de wereld is een feit. Ellende in jouw wereld ook. Maar wat zie je als je boven de donkere wolken uitkijkt? De zon!

Gideon werd door God ‘Dappere held’ genoemd. God liet zijn hoofd boven de wolken uitkijken, maar Gideon zelf zag pure ellende. En hij roept God ter verantwoording… 

Zijn volk, zijn familie, zijn gezin had honger. Al zeven jaar lang kwam de vijand tijdens de oogstperiode het land binnen rennen om alles te vernietigen. 

Resultaat: honger
Resultaat: angst… doodsangst

“Maar Gideon antwoordde: “Als de Heer met ons is, waarom overkomt ons dan zoveel ellende? Waar zijn dan al zijn wonderen waarover onze vaders ons hebben verteld?”” (Richters 6:13, BB)  

Gideons vraag had ook jouw vraag kunnen zijn. En ook die van mij. Wij voelen ons ook vaak aangevallen. 

“Dat heb ik weer!”

Wat zegt God dan? Hij zegt niet: “Hoe durf je dit te vragen?!” Hij trekt Zijn uitspraak over de ‘Dappere held’ niet in. 

Hij zegt: ‘”Ga erop af zoals je bent. Bevrijd Israël uit de macht van de Midianieten.
Ik stuur je, dus je kan het.“‘ (vers 14)  

Ga op je angst af zoals je bent. Kijk jouw angst in de ogen, negeer je angst niet, duw het niet weg, maar loop samen met God ernaar toe. 

Je uitspraak “Dit heb ik weer”, mag worden: Ik kan het weer!

Zullen we samen bidden? “Heer, als U mij stuurt, kan ik het… Met knikkende knieën steek ik mijn hoofd boven de wolken uit om U te zien. Te zien hoe U mij helpt als ik mij aangevallen voel. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?