Bijbels hamsteren…??

06 november 2020

Bijbels hamsteren, kan dat? Het woord ‘hamsteren’ heeft sinds Corona een nieuwe dimensie gekregen. In de Bijbel hamsteren mensen ook. Hamstert God ook? Wat is Gods antwoord op tekorten die wij beleven in ons leven? Deze week wil ik met je kijken naar deze vragen. We zullen gaan ontdekken dat wanneer je meer dan genoeg hebt, je overvloedig kunt delen.

Tijdens de eerste Corona lockdown renden we met z’n allen de supermarkt in op zoek naar wc-papier, rijst en pasta. Het was compleet ‘oorlog’. Lege schappen en ruziënde klanten. Wat deed jij?

Ik geef het eerlijk toe; er stond beduidend meer rijst in mijn kast. Waarom? Angst om tekort te komen… Stel je voor dat we met z’n allen volledig in quarantaine moeten…

Als je hamstert, doe het dan Bijbels 🙂

Jozef was een professionele hamsteraar, echt een hele goede! De hamsters van de Albert Heijn zouden jaloers op hem zijn. God vertelde Jozef in dromen wat er in het land zou gaan gebeuren. Zo wees God Jozef op zeven goede vruchtbare jaren die vervolgens zouden overgaan op zeven magere, slechte jaren.

Op een dag moet er een gesprek zijn geweest tussen Jozef en de Farao, de allerhoogste baas in Egypte:

  • “We moeten gaan hamsteren!”
  • “Waarom?”
  • “Er komen slechte jaren aan.”

Voorraadschuren werden gebouwd, de oogst werd verzameld. Dankzij deze hamster-actie konden veel mensen de hongersnood die later kwam, overleven.

Als je zelf meer dan genoeg hebt, kun je veel delen met anderen die niets hebben. Jezus was daarin ons grote voorbeeld. Wees dus niet bang dat jij tekort komt. 

Psalm 23:1 leert ons: “De Heer zorgt voor mij zoals een herder voor zijn schapen zorgt. Ik kom niets tekort.” (BB) 

En vers 5 van datzelfde hoofdstuk: “U schenkt mijn beker zó vol dat hij overloopt.” 

Heb je een tekort? Jezus ziet je angst en je zorgen. Hij wil je zo graag helpen. Bouw een voorraadschuur en vraag God jou te helpen vertrouwen te verzamelen. Laat Hem de deuren op het juiste moment voor je openen, waardoor je nooit tekort zult komen.

Zullen we samen bidden? “Dank U dat U mij helpt om te vertrouwen op Uw geweldige zorg. Ik mag, ondanks tekorten die ik bemerk, van U leren dat er bij U geen tekort is. Dank U dat U in alles wilt voorzien. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?