Ben jij verslaafd?

07 mei 2022

 

* Geloof je dat God je heeft vrijgemaakt? Hoe ga je dan om met schuldgevoelens, oordelen van anderen, verslaving etc.? In deze serie over ‘vrij zijn’ gaan we daar prachtige ontdekkingen over doen

Misschien wel aan roddelen of oordelen, sex, alcohol, of altijd maar bezig op internet?
Verslaafd aan eten, of aandacht? Negatieve gedachten? Boerderijdrop of roken?

Hoe lang al?

Bevalt het?

Dit zijn al veel mogelijke verslavingen, maar de lijst kan nog veel langer. Welke verslavende gewoonte plopt er nu bij jou op? Wat is het eerste waar jij aan denkt, waar je mogelijk ‘verslaafde’ neigingen in hebt. Of misschien wel volledig verslaafd aan bent.

Alles mag, maar niet alles is nuttig. Ik mag alles, maar ik mag nergens slaaf van worden.’  (1 Korintiërs 6:12, BB)

Wanneer ben je verslaafd?

  • Je kunt niet psychisch en lichamelijk meer zonder een middel.
  • Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.
  • Als je niet gebruikt, krijg je ontwenningsverschijnselen. Lichamelijk kun je bijvoorbeeld gaan trillen of zweten. Geestelijk wordt je onrustig of raak je in paniek als je de verslaving stopt.
  • Meer dan de helft van de dag ben je bezig met denken over hetgeen je aan verslaafd bent en hoe je kunt zorgen dat je het kunt doen of krijgen.

Gods wens voor jouw leven is: vrij zijn!

Blijf wakker en bid dat je niet verleid wordt om het verkeerde te doen. Je wíl wel graag het goede doen, maar dat is wel heel erg moeilijk. (Matteüs 26:41,BB)

God gelooft in jou! Lees maar:

‘Maar als je in de verleiding komt om iets verkeerds te doen, bedenk dan dit. Geen één verleiding is zó groot, dat je er niet tegenop zou kunnen. Want God laat je nooit in de steek. Hij zal niet toestaan dat je het zó moeilijk krijgt, dat je het niet meer aankunt. Want Hij zal, als er verleidingen komen, ook voor de oplossing zorgen. Daardoor zul je sterk genoeg zijn om de juiste beslissingen te nemen.(1 Korintiërs 10:13, BB)

Zullen we samen bidden?
Ik wil vrij zijn. Help mij Heer om te stoppen met mijn verslaving. In Jezus’ naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?