Ben jij veilig?

11 april 2024

De komende dagen deel ik een aantal verhalen met je van mensen die in vervolging leven. Mensen waar de organisatie Open Doors contact mee heeft. Open Doors wil vervolgde en bedreigde christenen wereldwijd versterken, toerusten en aanmoedigen. Vandaag lezen we het verhaal van Simin.

Zachtjes spreken ze met elkaar. 

De deuren en ramen zijn gesloten, zodat de buren ze niet opmerken. Christenen in Iran weten wat de gevolgen zijn als wordt ontdekt dat je christen bent; ontslag, werkkamp, gescheiden worden van je kind, bedreiging en valse beschuldiging. En dan hebben we het nog niet eens over de familie die je terroriseert als ze jouw bekering ontdekken. 

Voor Simin en Mohsen is dit helaas hun levensverhaal. Zij groeien op in een dorp in Iran. Simin ontdekt dat in de Bijbel een vrouw waarde heeft! Dat is nieuw voor haar. In dit islamitische land heb je als vrouw geen waarde. Het is vooral belangrijk om als vrouw niet op te vallen, je bent niet van waarde en je hoofddoek moet je zeker op de juiste manier dragen. De Ramadan niet vieren, is ook zeker geen optie. 

Terwijl ik dit schrijf, besef ik hoe makkelijk het is om deze woorden te noteren, maar denk je eens in dat dit jou en mij zou gebeuren? 

Alleen al het feit dat je gescheiden wordt van je kind, is al ondraaglijk.
Een optelsom van onmenselijk lijden!

‘Jezus zei: ‘Jullie zullen worden gehaat door de mensen die niet in Mij geloven. Bedenk dan dat ze Mij óók hebben gehaat.’ (Johannes 15:18, BB)

Hoe ga jij om met haat?

Wat moet je doen als groot onrecht je wordt aangedaan?
Ik zou de neiging hebben om te roepen:
‘Wegwezen!’, maar… 

Zodra Gods liefde in je hart alle ruimte krijgt,
gebeuren er wonderen. 

Dit geldt niet alleen voor dappere helden, zoals Simin en Mohsen, maar ook voor jou. Nodig Hem uit in je leven. Nodig Hem uit in elke ruimte van je hart. 

Zullen we samen bidden?
‘We dragen onze broeders en zusters in Iran aan U op. U ziet hun beangstigende, bedreigende situatie. Omarm hen zoals U dat alleen maar kunt. Schenk Uw bescherming, maar boven alles Uw liefde in hun hart. In de naam van Jezus, Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wat raakt jou persoonlijk als je tot je door laat dringen wat het betekent om christen te zijn in Iran?

P.S. Ontdek meer over het verhaal van Simin door de video te bekijken op de website van Open Doors.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?