Ben jij soms ook zoooo klaar met alles?!

14 maart 2024

Je zit er helemaal doorheen. Alles is je te veel. Je bord te vol en de waan van de dag overweldigt je. Je krijgt nog een vervelend appje en je mist de tram.

Wat doe je?

Ik hoor het je al zeggen:
‘Ik ga natuurlijk danken!’

Serieus?
Een ander antwoord had ik verwacht, maar gelukkig weet ik, dat je Ik Wonder Jou leest en dan mag ik ook veel van je verwachten:) En bovendien zijn we familie, dus het moet ergens in de familie zitten. 

God vraagt niet of we willen overwegen om te gaan danken voor mooie zaken in het leven. Hij vraagt ook niet of we kunnen danken midden in een grote puinhoop. En wat denk je van die momenten waarop je het liefst je bed helemaal niet meer uitkomt. ‘Zoek het maar uit met z’n allen. Ik ben er even niet’.

Komt ie!
Dit is een….opdracht, niet een vraag en ook niet een vriendelijk verzoek.

Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen. (1 Tessalonicenzen 5:18, BB)

Waarom zou je God danken onder alle omstandigheden?

Hij wil niets liever dan dat wij het volle leven met Hem gaan ontdekken. Dat betekent dat we Zijn gunst, goedheid en genade in overvloed mogen ontvangen. Een snelweg hiernaar toe is: danken.

Ik ontvang veel persoonlijke verhalen van lezers van Ik Wonder Jou en ook naar aanleiding van de wekelijkse uitzending op YouTube. Het raakt mijn hart diep, als ik hartverscheurende levenssituaties hoor.
Durf ik dan nog te zeggen: ‘Dank!’?

Ikzelf niet. Ik zou alleen maar een arm om je heen willen slaan en je willen troosten.
Maar het is niet ikzelf die dit bedacht heeft. Jouw Herder, jouw liefdevolle Vader geeft dit als opdracht om je juist boven al die ongekende pijn uit te tillen. Zijn troost en nabijheid zullen je helpen om dit te gaan doen.

Danken tilt je boven alles uit!

Zullen we samen bidden?
‘Ik wil niets liever dan leven met U, maar ik heb nog zoveel vragen en ook zoveel redenen om te klagen in plaats van te danken. Help mij alstublieft om te doen wat U zegt, zodat U kunt schenken wat U zegt, dat U zult schenken. Ik wil een heel dankbaar mens zijn. In de naam van Jezus. Amen.’

Bezinningsvragen:

  • Kies er vandaag voor om zoveel mogelijk te danken.
  • Wat heeft het je opgeleverd?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?