Ben jij rijk?

03 december 2020

Wat nou als je ineens heel arm zou zijn? Misschien zeg je: “Wilma, Ik heb nu al geen cent te makken!” Maar wat nou als je nog armer zou zijn, dan je nu bent? Of wat nou als je heel rijk bent en daarna ineens niets meer hebt?

In de Bijbel lezen we over een man die eerst rijk was en daarna arm werd. Maar in zijn armoedig bestaan leidde hij een rijk leven: Paulus is zijn naam.

Paulus was een rijk en voorname man. Hij genoot groot aanzien als farizeeër. Maar dan zet God alles in zijn leven op zijn kop. Een aantal dagen was Paulus zelfs blind. Hij is in zichzelf gekeerd en hij ziet zijn leven aan zich voorbij gaan.

  • Paulus zag alleen zichzelf, totdat God zijn zicht wegnam. 
  • Paulus was blind voor de mogelijkheden in zijn leven, totdat God zijn ogen opende.

Zie jij elke dag vooral jezelf? Ben je blind voor de mogelijkheden van God in jouw leven?

Ik moedig je aan: Wees als Paulus. Ga kijken naar Jezus. Hij deed wat hij Jezus zag doen. Hij gaf God zijn leven en ontving meer dan hij ooit had ontvangen toen hij nog de rijke farizeeër was.

Deze ‘rijke’ Paulus leert je vandaag dat je niet zuinig moet zaaien… Want dan zul je ook zuinig oogsten. Als je veel zaait, zul je ook veel oogsten.

Geven is pure winst!

Ik daag je uit om even 1 minuut de tijd te nemen om de volgende tekst met volle aandacht te lezen:

2 Korintiërs 9:7: “Iedereen moet zelf besluiten hoeveel hij wil geven. En laat hij dat dan van harte geven, zonder tegenzin of dwang. God houdt van mensen die met een blij hart geven.” (BB)

Let op: God gaat in jouw leven voorzien! Dat kun je lezen in vers 10 en 11 uit hetzelfde hoofdstuk: “God geeft aan de zaaier zaad om te zaaien, maar ook brood om te eten. Net zo zal Hij ‘zaad’ aan jullie geven. Hij zal zelfs steeds méér ‘zaad’ geven. En Hij zal zorgen dat er ook een grote ‘oogst’ opkomt uit jullie goede daden.  Zo zullen jullie steeds veel hebben om veel te kunnen weggeven. En daar zullen de mensen God voor prijzen. 

Wat een wonder! Schenken is ontvangen. Wat ga jij vandaag zaaien? Wat ga jij vandaag geven? Ik daag je uit om 1 ding te kiezen en daar vandaag voor te gaan.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?