Ben jij een Marta of een Maria?

20 februari 2024

Ben jij een Marta of een Maria?

Maria staat voor degene die aan Jezus’ voeten zit, rust bij Hem en luistert naar Zijn woorden. 

Marta rent van hot naar her rent om alles voor elkaar te krijgen. Het eten op tafel, de vloer gedweild, de laatste mails beantwoorden…

Op wie lijk ik het meest denk je?

  • Op Marta? Een volle agenda, alles kan er nog wel bij, doen we even… precies daar leek ik wel op. Leek… want inmiddels ben ik een ‘verplichte’ Maria geworden. 
  • Op Maria? Ik kan letterlijk niet meer hard door mijn huis rennen. Dus dat scheelt. Te veel afspraken red ik ook niet. Ik lig nog veel uren op de bank, zodat mijn hart ruimte krijgt om op te laden… en ik heb daardoor veel meer tijd om met God te spreken en voor jou te bidden. Om voor de juiste woorden te bidden voor in deze mail en voor de uitzending elke week op maandagavond.

Marta wordt vaak in de negatieve hoek gezet. Ik wil vandaag voor haar opkomen. Jezus had immers ook in een ander huis kunnen gaan ‘chillen’, maar Hij kiest haar huis. Hij wil bij haar eten en rusten. 

Besef wel dat Marta, een vrouw uit Betanië behoort tot de inner circle van Jezus. Ze is heel gastvrij.

‘Onderweg naar Jeruzalem kwam Jezus ergens in een dorp. Daar vroeg een vrouw, Marta, Hem om bij haar thuis te komen eten.’ (Lukas 10:38, BB)

Zullen we beide vrouwen in ons leven ruimte geven?

  • Maria, zij inspireert jou om bij God uit te rusten en naar Hem te luisteren.
  • Marta, zij is jouw voorbeeld om gastvrij te zijn en er voor anderen in je werkzaamheden te zijn.

Zeg de druk van de waan van de dag, gedag!

Zullen we samen bidden?
‘Als we gestrest zijn, te veel hooi op ons vork hebben genomen, we geleefd worden door de waan van de dag, help ons Heer om bij U uit te rusten. Als U ons oproept om in actie te komen voor anderen, help ons Heer om vanuit Uw liefde te handelen. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Mag Maria, of Marta meer ruimte krijgen in jouw leven?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?