Ben jij bang voor de dood?………

29 oktober 2022

 

Wat zeg jij als deze vraag aan jou gesteld wordt?

  • Nee, hoor, ik weet waar ik naar toe ga.’
  • ‘Ik vind de dood eng.
  • Ik weet niet zeker hoe het aan de andere kant van de deur eruit zal zien’

Mijn moeder is 87 jaar. Ze is niet bang voor de dood.
“Waarom niet, mam?”, vraag ik haar.
“Ik weet waar ik naartoe ga.”, antwoord ze.

Ze kijkt me aan met haar blauwe ogen. Het is net alsof ze zeggen wil:
‘Hoe kom je erbij om bang voor de dood te zijn?’

Dan vervolgt ze:
“Ik zie ernaar uit om bij Jezus te zijn. Hij heeft een woning voor mij klaargemaakt.”

‘In het huis van mijn Vader is plaats voor heel veel mensen. Als dat niet zo was, zou Ik het jullie hebben gezegd. Ik ga daarheen om alles voor jullie klaar te maken. Daarna kunnen jullie ook komen. Wanneer Ik ben weggegaan en alles voor jullie heb klaargemaakt, kom Ik terug om jullie op te halen. Dan zullen jullie zijn waar Ik ben.Johannes 14:2 BB

Ik wens je toe dat je in vertrouwen, net als mijn moedertjelief, kunt uitzien naar jouw nieuwe huis in de hemel. Hoewel je niet even om het hemelse hoekje kunt kijken, wens ik je toe dat je diepe rust in je binnenste mag ervaren op dit moment. God houdt van je.

Vol vertrouwen uitzien naar jouw hemelse Thuis,
laat jouw wantrouwen wankelen.

Zullen we samen bidden?
“Als angst voor de dood mij laat wankelen, klamp ik mij vast aan Uw waarheid. Ook voor mij maakt U een huis klaar. Tot in eeuwigheid, dank U wel. Amen.”

 

Hoe overwin je angst? Tip 4:

  • Voed je hoofd met Gods liefde voor jou.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?