Ben je uit je familie gegooid?

28 april 2022

Heeft jouw familie je laten vallen?
Ruzie in de familie!

Jozef begrijpt je als geen ander.
Hij was uit de familie gebonjourd; door zijn broers in een put gegooid, in een karavaan gedumpt, op de slavenmarkt gekwakt, in het huishouden van zijn ‘nieuwe familie’ bij Potifar beland en toen nog in de gevangenis geslingerd.…

Maar, hij komt vanuit de put uiteindelijk in een paleis.
Farao zegt hem;
“Jij zal de leiding over mijn hele paleis krijgen en mijn hele volk zal jou in alles gehoorzamen. Alleen door de troon zal ik belangrijker zijn dan jij.”  (Genesis 41:40,BB)

Als er hongersnood in het land komt, krijgen zijn broers honger. Zo belanden ze zelf in de ‘put’. Ze gaan eten halen in Egypte en ontmoeten hun broer, Jozef, als onderkoning…maar daar komen ze veel later pas achter.

…Jozef herkende zijn broers wel, maar zij herkenden hem niet…’.  (Genesis 42:8,BB)

Uiteindelijk, na verloop van heel wat tijd, vertelde hij het hen;
“Jozef zei tegen zijn broers: “Ik ben Jozef! Leeft mijn vader nog?” Maar zijn broers konden hem van schrik niet antwoorden.”  (Genesis 45:3, BB) 

Nu zijn we de sjaak! Nu neemt hij ons te grazen.
Zie je wel nu komt boontje komt om zijn loontje.”

Maar Jozef schenkt zijn broers genade.
Zoals Jezus jou genade schenkt.

Jij bent, net als Jozef, ook met God verbonden.
Een band die dankzij Zijn mildheid en vergeving sterk is.

Ik daag je uit om tijd te nemen om je wonden te laten helen door de Heer en in mild zijn te oefenen. Hoe? Bekijk je ‘broer’ en ‘zus’ vanuit Gods perspectief… en heb lief.

  • Durf je opnieuw in wonderen te gaan geloven in jouw gezin en in je familie? Of heb je de moed opgegeven? Je zit in de put en denkt, laat mij hier maar zitten. Ik kom hier niet uit.

Verbeter je relaties, tip 8
Jezus heeft jou zoveel genade geschonken, wees daarom mild naar de ander.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?