Ben je moe?

01 september 2020

Ze zeggen dat je uitrust van vakantie. Klopt dat?

Wat nou als je op vakantie bent en je besluit rond te gaan trekken, omdat je dan zo lekker veel ziet en beleeft? Mijn man, André, houdt van avonturen en mijn zonen ook. Als we ergens rijden, fietsen, zeilen of wandelen, zijn zij altijd benieuwd wat er achter de volgende bocht te zien is… Dan komt er een moment waarop ik zeg: ”Jongens, ik ben moe.”

Jezus trok ook rond. Hij reisde vanuit Judea naar Galilea en trok daarbij door Samaria. Er was telkens wel weer een reden om het volgende dorp aan te doen of juist een dorp te verlaten.

Jezus werd ook moe!

“Jezus was moe van de reis en ging bij de bron zitten. Het was toen ongeveer twaalf uur ‘s middags.” (Johannes 4:6, BB)

Jezus vraagt een Samaritaanse vrouw om koud, fris water. Jezus zegt tegen haar: “Als je wist wat God jou wil geven, en als je wist Wie hier aan jou om drinken vraagt, dan zou jij aan Hém om drinken hebben gevraagd. Dan zou Hij je vers water hebben gegeven.” (Johannes 4:10, BB) 

Ben je moe?

Weet WIE God is.

Weet WAT God je kan geven. 

Ben je moe door de zorgen op je bord? Stop met alles wat je nu doet, denk 5 minuten intens aan WIE God is. 

Geloof je dat Hij jou nieuwe energie kan geven? Geloof je dat Hij jou wijsheid kan geven, waardoor je je leven zo gaat inrichten dat nieuwe energie jouw deel zal zijn? Geloof je dat Hij jouw zorgen kan dragen?

Laten we samen bidden: “Als ik moe ben, weet U hoe dat voelt. Dank U dat U mij wilt helpen in dit leven om nieuwe energie te ontvangen. In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?