Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt?

03 november 2023

Je loopt het kantoor binnen, ziet het hoofd van je collega en je weet al hoe laat het is. Die is met een verkeerd been uit bed gestapt. Wat doe je? 

  • Je negeert hem het komende uur?
  • Je vraagt of hij koffie wil?
  • Je pakt je spullen en gaat op een andere flexplek zitten?
  • Je laat hem eens flink weten dat je helemaal klaar bent met dat hoofd van hem? 

Als we in de Bijbel lezen over relaties, ontdekken we dat God ons wil helpen om op een goede, liefdevolle manier met anderen om te gaan. Hij wil ook jou hierbij helpen. Mocht je al jaren van jezelf denken dat je sociaal niet sterk bent, dan heb ik goed nieuws voor je. Jouw hemelse Vader is enorm sociaal. Hij gaat je helpen! 

  • Hij ziet je het kantoor in lopen.
  • Hij ziet jou het schoolplein oplopen. 
  • Hij ziet jou met de buurvrouw praten.

En in al deze situaties wil Hij je aanwijzingen geven. Sta je open voor wat Hij jou wil zeggen? God houdt ongelooflijk veel van jou. Je bent zo kostbaar! Hij wil door jou heen Zijn liefde laten zien.

‘Vriendelijke woorden zijn als honing voor de ziel en als medicijn voor het lichaam.’
(Spreuken 16:24, BB)

Mmmm… honing!

Mmmm… genezing?

Deze tekst vertelt dat vriendelijke woorden zijn als honing, zijn als genezing. Wow! Besef je dat? Niet alleen woorden die je spreekt tegen een ander, maar ook vriendelijke woorden die je spreekt tegen jezelf!

Jouw woorden zullen als een medicijn zijn voor degenen die pijn ervaren. 

De mensen die jij vandaag ontmoet, mag je met vrolijkheid en vriendelijkheid benaderen. Dit is een bron van zoetheid en verlichting voor degene die jij ontmoet. 

Zullen we samen bidden?
‘U bent altijd vriendelijk. Wij zijn Uw kinderen. Dat betekent dat U ons als Vader wilt helpen om woorden van wijsheid en vriendelijkheid te spreken. Dank U wel daarvoor. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Wie komt er bij jou op dit moment in gedachten, van wie jij weet … die kan wel wat vriendelijkheid gebruiken?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?