Ben je je enthousiasme aan het verliezen?

07 februari 2021


Pippi Langkous sprak de legendarische woorden: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Jij mag weten dat God je heeft toegerust om datgene te kunnen doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Hij wil jou leiden op jouw levensweg. Je weet niet precies hoe je levenspad zal gaan. Je hebt hem namelijk nog niet eerder gelopen.

Stop met zeggen: “Dit is te zwaar, ik kan dit niet aan.”

Wie je ook bent, wat je ook doet in het leven, wat je beroep of positie ook is, er zullen altijd momenten zijn waarop je er genoeg van hebt. Je trekt het niet langer….

  • Je houdt zielsveel van je kind, maar de zorg is je af en toe te veel.
  • Leiding geven, vergaderen… het is je soms te veel.

Ben jij je enthousiasme kwijt?

Als je tien jaar op een dood paard zit, is het tijd om af te stijgen. Als je merkt dat iets niet meer past bij jouw levensfase op dit moment, is het tijd om nieuwe dingen op te gaan pakken. 

Jij mag leven als overwinnaar, omdat Jezus al gewonnen heeft. (zie Romeinen 8:37) Je mag weten dat God je heeft toegerust om het leven aan te kunnen.

Wees dus niet bang om te verliezen als je iets nieuws gaat ondernemen. Vertrouw erop dat God je heeft toegerust om het leven te leven. In Hem ben je meer dan overwinnaar! Je gaat het redden! Het lukt jou, ook vandaag. 

God zal Zelf voor je uit gaan. Hij zal met je zijn. Hij zal je niet in de steek laten. Wees dus niet bang.” (Naar Deuteronomium 31:8)

Durf nieuwe stappen te zetten. God zelf is bij je.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?