Ben je bang voor de dood?

29 november 2022

‘Ben je bang voor de dood?’

Mijn huisarts keek mij aan, nadat hij mijn longen en mijn hart had beluisterd.
‘Ben je bang voor de dood?’
Ik begreep waarom hij het vroeg. Even was ik stil.
‘Nee, ik ben niet bang. Je weet dat ik geloof, daarom ben ik niet bang, maar het lijkt me wel heel spannend. Je kunt geen ervaring opdoen met doodgaan… Maar ik weet waar ik naartoe ga, als ik sterf. Dat geeft een diepe rust.’
En vervolgens zei ik:
‘Maar… ik hou zo van het leven. Ik wil leven!’

David wilde ook leven, maar Koning Saul zat hem op de hielen en die kon je beter niet als tegenstander hebben! Zo’n machtige man als hij had zo zijn ‘mannetjes’ om je te grazen te nemen. David was doodsbang. Bovendien achtervolgde menig vijand hem.

En jij?
Waar kun jij doodsangsten voor hebben?

Als je dan beseft dat God ook jou wil helpen, is dat zo troostend. Ik moedig je aan om de volgende woorden, speciaal voor jou vandaag, te beluisteren met je hart:

Jouw angsten hoef je niet je hele leven bij je te dragen. Je bent niet gedoemd om gebukt te blijven gaan onder een deken van bedreigingen. Ik daag je uit om letterlijk op je voeten te gaan staan, je handen omhoog te heffen en samen met David God te aanbidden voor wie Hij in jouw leven is.

Psalm 18 schreef David nadat God hem had gered. Hij was zo blij…
Zullen we samen de woorden uit Psalm 18 als gebed en dank uitspreken?

‘Ik houd heel erg veel van U, mijn Heer.
U geeft mij kracht.
Heer, U bent de rots onder mijn voeten,
de burcht waar ik veilig ben, mijn Bevrijder.
U bent mijn God, de rots waarop ik kan vertrouwen,
het schild dat mij beschermt, mijn Redder,
mijn sterke toren waarin ik veilig ben.’ Psalm 18:2-3 BB

Ik wens je een dag vol LEVEN!
LEVEN met God.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?