Ben ik streng?

15 juli 2022

“Vind je mij streng?”
Ik vraag het aan mijn zoon. Een grote kerel inmiddels.
Hij denkt dat ik een grapje maak en lacht.
“Eerlijk… vind je mij streng?” Dan volgt het antwoord dat ik had verwacht: “Nee hoor.”

Is God streng?
‘Nee hoor’ hoor ik je denken. ‘ik heb een vrije wil, ik hoor vooral preken over de liefde van God en over genade. Kortom: Ik kan een aardig potje bij Hem breken.’
Als gelovige betrap ik mezelf erop dat ik vooral de mildheid, vergevingsgezindheid en liefde van God graag benoem. Wij als Zijn kinderen hebben het ook zo ongelooflijk nodig om dat regelmatig te horen. Maar streng en liefdevol horen bij elkaar.

Jezus zegt:
“(..) Jullie doen niet wat het belangrijkste is van de wet van Mozes: dat jullie rechtvaardig, goed en trouw moeten zijn. Jullie moeten niet alleen het één doen, maar ook het andere.” Mattheüs 23:23 BB           

Dat jullie rechtvaardig, goed en trouw moeten zijn..
Blijf rechtvaardig, goed en trouw: bij oorlog, hongersnood, ziekte, aardbevingen..
En … als je gehaat en vervolgd wordt omdat je christen bent. Blijf trouw.

Christenen zijn op dit moment de meeste vervolgde groep op aarde.
Wij in Nederland kunnen onze schouders ophalen en denken: dat komt pas later als de eindtijd nog verder doorsijpelt en uiteindelijk ook onze kant op komt. Ik kan je zeggen: er is al zoveel leed en vervolging op deze wereld.
Blijf rechtvaardig, goed en trouw.

Verlies niet je geloof, verraad en haat elkaar niet. Geloof de woorden niet van ‘profeten’ die ons aanmoedigen om ons steeds minder van God aan te trekken en waardoor we dan ook steeds minder liefde voor elkaar voelen. 

Maar de mensen die volhouden tot het einde, zullen worden gered. En het goede nieuws van het Koninkrijk moet aan de hele wereld worden verteld. Alle volken moeten weten wat Ik heb gedaan. Pas dan zal het einde komen. Matteüs 24:7-14 BB      

Schud jezelf vandaag wakker! Word waakzaam en LEEF!

Zullen we samen bidden?
“Ik schenk mijn leven aan U. U bent liefdevol en rechtvaardig. Hier ben ik, Heer. Ik geef u mijn hart, mijn lichaam, mijn bezittingen, mijn familie, mijn huis, mijn auto, mijn tijd, mijn denken en mijn wil. Ik geef me over aan U. U bent hoog verheven, Almachtige, HERE der Heren, Koning der Koningen. Schepper van hemel en aarde. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?