Bega je nog fouten?

25 juni 2023

Ik kan je nu niet zien, maar ik denk dat je knikt … Misschien werd je wel verdrietig van deze vraag of moedeloos. ‘Het lukt me niet’, gaat er door je hoofd.

Dan heb ik goed nieuws voor je vandaag!
Omdat God wist dat wij mensen keer op keer de fout in zouden gaan, kwam God niet zomaar met een medicijn dat je zou helpen om de gevolgen van je zonden onder controle te krijgen. Hij gaf ons de enige echte, totaal bevrijdende oplossing die Hem veel meer kostte dan welke therapie dan ook!

Hij gaf ons Zijn Zoon!

Elke fout, zonde, leugen, misstap, schaamte, schuld, nam Hij uit jouw handen en liet het met Zijn handen vastslaan aan het kruis. Klaar ermee. GENADE!

In Galaten staat:
‘Want stel dat de mensen van hun schuld vrijgesproken hadden kunnen worden door zich aan de wet van Mozes te houden. Dan had Christus niet hoeven sterven! Dan zou Hij alles voor niets hebben gedaan.
(Galaten 2:21, BB)

Vergeet dit nooit:
Hij is geboren om te sterven voor jou
Je bent geboren om te leven voor Hem!

Jij kunt dankzij Zijn genade, vrij van schuld leven!
Dat betekent dat onze grote, Heilige God onze fouten ziet, maar daarmee ook tegelijk ziet dat de straf die je zou moeten krijgen voor je fouten al is afgelost … Wat een GENADE!

En alsof je al niet genoeg hemelse cadeaus hebt ontvangen, leert de Bijbel ons ook nog, dat Hij jou zelfs leven in overvloed wil geven!

‘Ik ben gekomen om leven te geven en overvloed.’
(Johannes 10:10, BB)

Kun je het bevatten? Ik soms maar net.
En als je fouten maakt, vertel het Hem. Hij wil graag contact met je. Durf Zijn vergeving ten volle aan te pakken! Geef niet op.

Je hebt zoveel te geven, laat schuldgevoel dat niet van je afnemen.

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat ik, ondanks mijn fouten, vanuit genade voluit mag leven. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?