Zullen we Risken?

21 oktober 2020

Dit is zo’n moeilijk moment voor mij… Het moment waarop we als gezin het spel Risk spelen en ik aan alle kanten word aangevallen. Iedereen zet zijn legers in op mij! Grrr….

Ik voel me niet alleen een verliezer. Nog heel even… en dan ben ik het ook echt.

Voel jij je soms ook zo’n verliezer? Je hebt het gevoel dat je aan alle kanten wordt aangevallen.

  • Je kinderen roepen wat je allemaal beter moet doen. Je verliest.
  • Je had je voorgenomen om God bij beslissingen eerst om raad te vragen. Je verliest.
  • De hoeveelheid werk overspoelt je en je hoofd loopt over. Je verliest.

Wat is jouw inzet? Hoe ga je verder? Geef je op?

“Maar in alle moeilijkheden zijn we meer dan overwinnaars, dankzij Hem die van ons houdt.” (Romeinen 8:37, BB) 

Wat betekent zo’n tekst op dat soort momenten voor jou?

Paulus is de schrijver van deze tekst. Hij weet hoe is om alle pijlen op je gericht te hebben. Hij heeft niets verkeerds gedaan, integendeel, en toch hebben ze het op hem gemunt. Hoe past Paulus deze tekst in zijn leven toe?

Hij voelt zich een verliezer. In de diepste kerker is hij gevangen gezet. Zomaar. Onterecht. Je kunt dit verhaal lezen in Handelingen 16

Paulus gaat zingen. Hij zingt in het donker als een overwinnaar. De bewaker heeft meer macht, maar voelt zich een verliezer en wil een einde aan zijn leven maken…

Als je je een verliezer voelt, voel ik met je mee. Maar ik wil je zo graag aanmoedigen om te gaan handelen als “meer dan een overwinnaar dankzij Hem die van jou houdt.”

Als alle legers op jou worden ingezet en je de controle over jouw levensbord verliest, daag ik je uit: Pak deze kans! Zing, loop, denk, handel, doe als een overwinnaar!

Zullen we ‘Risken’?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?