Zou jij je leven geven voor iemand anders?

20200504 W.5.4 - Dodenherdenking

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zou jij je leven geven voor iemand anders?

Ze woonde achter ons huis in Putten, een klein dorp op de Veluwe. Alleen. Mijn lieve oude buurvrouw. We noemden haar oma Ge. Als ze haar grijze haren ’s ochtends nog los had hangen, schrok ik altijd als ik onverwacht naar binnen glipte. Maar als ze eenmaal op de praatstoel zat en vertelde over de oorlog, dan zag ik niet langer haar lange, grijze, sluike haren. In gedachten zag ik dan voor me wat zij vertelde.

Oma Ge was begin 30, getrouwd, drie kleine kinderen. De Tweede Wereldoorlog deed alles op zijn grondvesten schudden. Ook in Putten was het voelbaar. Een hoge officier was op een nacht in Putten doodgeschoten, tenminste bijna doodgeschoten. Alle mannen van boven de 18 jaar moesten zich daarom ’s ochtends melden op het marktplein van de grote kerk. En daar begon het grote oorlogstrauma van de mannen van Putten. Terwijl oma Ge toekeek hoe haar man onder schot werd genomen, werden op enkelen al diverse schoten gelost. Vanuit daar zijn ze weggevoerd naar het concentratiekamp…

Het verlangen naar de bevrijding was groot. Mijn oma Ge keek elke dag uit naar de thuiskomst van haar man en de vader van haar kinderen. Tevergeefs. Zijn naam stond op een dag op de grote, lange lijst van gesneuvelden. Op het kerkplein zakte ze door haar knieën en emotioneel is ze nooit meer opgestaan.

Voor de vrijheid van ons land is een hoge prijs betaald waar we nu nog altijd dankbaar voor zijn. Ook voor de vrijheid van jouw ziel is een nog hogere prijs betaald waar je nog altijd enorm dankbaar voor mag zijn: Jezus, Hij gaf zich vrijwillig.

“Maar door Gods Geschenk is er iets veel groters gebeurd: de mensen die Gods Geschenk aannemen, zullen door die ene Mens [ (Jezus) ] vrij zijn van schuld en dood. Door Jezus Christus zullen ze als koningen heersen in het leven.” (Romeinen 5:17, BB)

  • Jezus schonk Zijn leven, zodat jij eeuwig leven kunt ontvangen.
  • Jezus offerde Zijn vrijheid op, zodat jij Zijn vrijheid kunt ontvangen.

Blijf niet op de grond zitten, gevangen in je eigen emotie, maar sta op en dank! Ik daag je uit om vandaag tussen al je gewone, dagelijkse bezigheden door te danken voor de vrijheid in dit land en voor de vrijheid in je ziel, voor eeuwig!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Dick op 4 mei 2020 om 7:38 am

    Ja, super en wat geweldig dat Hij (Jezus Christus) zichzelf vrijwillig heeft opgeofferd om ons allemaal voor eeuwig en dat is echt lang, te redden!! En dan straatverbod in Romeinen 10 vers 9: want als u zegt dat Jezus uw Heer is en met uw hele hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft opgewekt, zult u gered worden.
    Daar ben ik heel dankbaar voor!! En zeker ook zoals jullie mooi aangeven voor de vrede in ons land, top!