Zou je graag willen dat God je gebeden verhoort?

20200125 14.3

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zou je graag willen dat God je gebeden verhoort?

Stel je eens voor hoeveel gebeden God op dit moment hoort. Ze zullen allemaal worden gehoord, maar sommigen zullen worden verhoord en anderen niet.

Stel je voor dat al deze gebeden voor Gods troon komen te liggen. Sommige van deze gebeden worden direct verhoord. Zoals in Handelingen 3, waar Petrus voor de verlamde man bad: “Zilver en goud heb ik niet. Maar wát ik heb, geef ik je. Ik zeg je in de naam van Jezus Christus uit Nazaret: Sta op en loop!” Zo gezegd, zo gedaan!

Er zijn 3 elementen die verhoorde gebeden allemaal hebben: liefde, autoriteit en vrijmoedigheid. 

Het eerste element is liefde. Liefde is het grootste gebod. Volgens 1 Korintiërs 13 zou dit de motivatie moeten zijn achter alles wat we doen en achter al onze gebeden. God is liefde. Liefde raakt Zijn hart en Hij reageert op liefde.

Het tweede element is autoriteit. Niet die van ons, maar die van Jezus. Alle macht in hemel en op aarde is aan Hem gegeven. Hij vertelde ons dat we de Vader in Zijn naam moesten bidden, met andere woorden namens Hem. Dit is geen formule, maar een positie waar we in leven. 

En het derde element is vrijmoedigheid. Het is actief geloof. Moedig geloof. Geloof dat durft heeft en geen genoegen neemt met minder. “Maar als iemand geen geloof heeft, kan God onmogelijk blij met hem zijn.” Dit vertelt de Bijbel ons. (zie Hebreeën 11:6, BB)

Bid vanuit je hart met liefde, vanuit de autoriteit van God en vraag vrijmoedig. Dan mag je loslaten en uitzien naar wat God gaat antwoorden.

Ik wil heel graag dat jouw gebeden verhoord worden. Dat is wat ik, in liefde en in geloof, vandaag voor jou bid, in de naam van Jezus. Ik geloof dat God vandaag een wonder zal doen in je leven.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.