Zit jij soms in de put van perfectionisme?

30 september 2022

Alles leek op orde. Haar krullen glansden in de zon. De enorme glimlach maakte me vrolijk en ik werd nog vrolijker toen ik haar verhaal hoorde.

Tijdens één van de schilderworkshop dagen in de afgelopen zomervakantie in mijn atelier vertelde ze mij met kwast in de hand haar zoektocht naar… rust.

Onzekerheid, twijfel, angsten en donkere gedachten hadden haar diep somber gemaakt. Haar perfectionisme dreef haar tot wanhoop. Echter.. de put van perfectionisme is niet te diep voor Jezus.

Ze ontdekte dat Jezus ook haar leven kostbaar vond. Ze mocht bij Hem zijn wie ze was. Een diepe transformatie in haar binnenste voltrok zich. Het dagelijks lezen van Ik Wonder Jou deed wonderen in haar binnenste.

Haar donkere gedachten die haar in de put hielden, maakten plaats voor Gods gedachten over haar.

Ze durfde los te laten en haar leven aan God over te laten.

‘Vertrouw je hele leven aan Hem toe.
Dan zal Hij in alles voor je zorgen.
Hij zal altijd voor je opkomen.
Dat is net zo zeker als dat het ‘s morgens weer licht wordt
en de zon hoog aan de hemel zal komen te staan.’ Psalm 37:5-6 BB

Ook jij mag alles (en dan bedoel ik ook echt ALLES) aan Hem overgeven. Ik daag je uit om op dit moment je ogen te sluiten en jezelf opnieuw aan Hem te geven.

Jezus haalt je perfect uit
jouw put van perfectionisme

Mag Hij jouw onuitputtelijke bron zijn, als je zelf geen uitkomst ziet?

Zullen we samen bidden?
“Heer, ik zit mezelf soms zo in de weg. Dank U dat ik niet perfect hoef te zijn om Uw liefde te verdienen. U bent de bron waar ik naar verlang, ik geef mijzelf aan U. Wilt u mij rust schenken? Amen.”

 

Tip 6 – Hoe jouw diepe put een ongekende bron van energie kan worden?

  • Besef dat Jezus jou kostbaar vindt en laat je binnenste transformeren door Zijn liefde.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?