Zit jij in soms in de put?

25 november 2021

 

Mijn opa had een waterput met een pomp erbij. Ik weet niet hoe diep die put was. Er zat een deksel op. Maar om nou in die put van mijn opa te gaan zitten… no way!
Te eng, te koud, te donker en te diep.

Heb jij wel eens in de put gezeten?
Hoe ben je in die put gekomen?
Heeft iemand je erin gegooid?
Hebben omstandigheden je erin laten zakken?

Jozef werd door zijn eigen broers in de put gegooid (Genesis 37:23-23, BB). 

  1. Toen Jozef bij zijn broers kwam, rukten ze hem de mooie gekleurde mantel af die hij aan had. 
  2. Ze grepen hem en gooiden hem in de put. Die was leeg: er stond geen water in. 
  3. Daarna gingen ze zitten eten.

Je leest geen enkele reactie van Jozef op deze actie. In die gevangenschap hield hij zijn mond. Ook Jezus hield zijn mond toen hij werd vastgebonden. 

Soms is een put zo diep. Je bent ervan overtuigd dat niemand je hoort als jij roept. Je bent lamgeslagen. Je voelt je diep verlaten. Ken je dat? Weet dat God je niet vergeet.

“Ik wil juichen en blij zijn over uw liefde.
Want U heeft mij gered toen ik in nood was.
U wist van de moeilijkheden in mijn leven.”
(Psalm 31:8, BB)

Ook Jozef werd niet vergeten. 

God brengt Jozef vanuit de put uiteindelijk naar het paleis.
Mag God dit ook in jouw leven doen?

Zullen we samen bidden?
“Ik voel me verlaten en vergeten, maar U vergeet mij niet. Met heel mijn hart en ziel wil ik op dit moment mijn vertrouwen in U uitspreken. Vanuit mijn put, brengt U mij naar het Paleis van Uw aanwezigheid. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?