Zit je gevangen?

15 januari 2022

 

Deze dagen neem ik je graag mee in het leven van Esther

Vroeger viel op zaterdagochtend altijd de Donald Duck bij ons op de deurmat. En dan was het ruzie maken wie hem het eerste mocht lezen. In de avonturen in dit blad kwamen de boeven altijd achter slot en grendel. Hun gestreepte shirts vertelden je luid en duidelijk dat zij gevangenen waren…. en terecht!

In de tijd van de Bijbel liepen er ook veel mensen rond met een ‘gestreept shirt’.
Ze waren gevangen genomen… onterecht. Mordechai en zijn familie waren vanuit Juda gevangen genomen en naar Susan, de hoofdstad van het rijk van koning Ahasveros gebracht. 

Midden in een andere cultuur, taal en geloof moesten zij een nieuw leven opbouwen.
Ga er maar aanstaan. Wat zullen zij zich ontheemd hebben gevoeld!

Voel jij je thuis?
Of voel jij je soms gevangen, omdat je geen kant meer op kunt?

Je loopt als het ware elke dag met een gestreept shirt aan. Je voelt je niet thuis in het land waar je nu woont, de stad, het dorp, de buurt, de straat… je voelt je niet thuis in je eigen huis… je voelt je niet thuis in je eigen lijf.. in je eigen leven…

Als je je gevangen voelt in je eigen leven,
mag God je dan uitkomst geven?
Vertrouw je toe aan Zijn armen,
ontvang Zijn erbarmen.

Hoe je je ook gevangen kunt voelen in je eigen leven, je eigen denken, je werk, in je relatie, God kan je bevrijden. Hij ziet je in je eenzaamheid. Hij voelt met je mee. Hijzelf wil vandaag tegen jou spreken:

“Aan eenzame mensen geeft Hij een gezin.
Gevangenen bevrijdt Hij.” (Psalm 68:7, BB)

Weg met alle gestreepte shirts!

Zullen we Hem danken voor Zijn bevrijding?
“U heeft mij in Uw gezin thuisgebracht. U bent mijn bevrijding. Als ik die vrijheid nu nog niet zie of voel, dan spreek ik in vertrouwen uit dat U mij heeft bevrijd. Halleluja. Ik ben vrij. Bij U mag ik mij thuis voelen. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?