Zijn zoals bamboe…

IWJ 9.8-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zijn zoals bamboe…

We kunnen heel veel leren van Gods schepping. Vandaag hebben we het over de Japanse bamboe. Deze plant kan wel 40 meter hoog worden. Indrukwekkend, toch?

De eerste zes jaar van zijn leven komt er niets uit te grond. De wortels van de bamboe ontwikkelen zich al die tijd in het geheim, ondergronds. Dan verschijnt in het zevende jaar het begin van de plant. Vanaf dit moment is de groei spectaculair! Het kan oplopen tot drie meter per dag!

Maar hoe verhoudt dit zich tot jou? Het Woord zegt ons: “Jullie moeten geduldig blijven doen wat God van jullie vraagt. Dan zullen jullie krijgen wat Hij jullie heeft beloofd. (Hebreeën 10:36, BB)

Het geheim is uithoudingsvermogen. Zelfs als je voor je gevoel stilstaat omdat je groei niet zichtbaar is, geef niet op… Stop niet met proberen! De realiteit is dat je “wortels” zich verdiepen. Je relatie met God en je vertrouwen in Hem groeien.

Zelfs als er niets uit de grond komt, wees gerust dat God je inspanningen ziet, en voor je aan het werk is achter de schermen! Door geloof en uithoudingsvermogen, zal je de erfenis binnengaan die je is beloofd.

Laten we samen bidden: “Heer, zelfs als ik nog niet de vrucht zie van wat ik heb gezaaid, geloof ik dat het op een dag zal gebeuren! Ik ben ervan overtuigd dat U me helpt… In Jezus ‘naam, amen. “

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Lisandra op 10 mei 2019 om 2:46 pm

    Ik heb van uw boodschap genoten. Het heeft mij diep geraakt.