Zijn Woord is de kostbaarste schat!

IWJ Erfgenaam-3 [20191229]

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zijn Woord is de kostbaarste schat!

Doordat we in Jezus geloven zijn we Gods erfgenamen. We hebben toegang tot al Zijn beloftes, tot de allergrootste schat. De aarde kan ons niets geven wat zo kostbaar is. De psalmist realiseerde zich dat toen hij zei: “Ik houd méér van Uw wetten dan van het zuiverste goud.” (zie ‭‭Psalm ‭119:127‬, ‭BB‬‬)

Het Woord is het kostbaarste wat God ons heeft gegeven, nadat Hij ons de Heilige Geest stuurde om ons te troosten en ons alles te leren wat God tegen de apostelen heeft gezegd. (lees Johannes 14:26)

Misschien heb je geen tijd of motivatie om uit de Bijbel te lezen en het te overdenken of misschien vind je het ingewikkeld en vind je sommige boeken saai. Dat begrijp ik en daarom wil ik je uitnodigen om onze leesplannen op YouVersion te (her)ontdekken.  

In de tussentijd zal ik je een glimp geven van dit geschenk uit de hemel dat jou is gegeven. Het Woord van God…

 • …maakt je tot een kind van God als je in Hem gelooft. (zie Johannes 1:12)  
 • …geeft je een lang leven als je de Woorden van je Vader wil ontvangen. (zie Spreuken 4:10)  
 • …vult je met wijsheid en kennis als je ernaar zoekt. (zie Spreuken 2:6)  
 • …geeft je vreugde als je niet luistert naar de raad van de mensen die zich niets van God aantrekken. (zie Psalm 1:1-3)  
 • …geeft je vrede als je je aan Zijn perfecte wet houdt. (zie Psalm 18:31)  
 • …zorgt ervoor dat je je in je dagelijkse leven op God kunt richten. (zie Psalm 110:7)  
 • …geeft je wapens om de aanvallen van de duivel tegen te gaan en om alle kwade geesten te verslaan. (zie Efeziërs 6:10-18)  

Ik moedig je aan om het Woord van God dichtbij je hart te houden, als een schat. Het is de sleutel tot een leven gevuld met Zijn aanwezigheid en kracht. Het zorgt ervoor dat je een gebalanceerd, gezond en gelukkig leven zal hebben. Het is een rivier die nooit opdroogt, het is geestelijk eten dat je ziel versterkt. 

Laten we samen bidden dat dit Woord steeds kostbaarder voor je wordt: “Almachtige God, dank U voor Uw Woord, voor het kostbare geschenk dat U mij gegeven heeft. Dank U voor Uw woorden die al mijn wonden genezen, al mijn stappen leiden, me bevrijden en me troosten. Open mijn geest voor het ontvangen van leiding en advies van U. Help me om het niet alleen te lezen en te overdenken maar om het ook echt in praktijk te brengen. In Jezus’ naam, amen.”

Het Woord van God is een deel van je erfenis. 

Ik bid dat je een geweldige dag in Zijn aanwezigheid zal hebben!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

 1. Mary Mondé op 29 december 2019 om 5:18 am

  Ik volg al via de app leesplannen.
  De bijbel lees ik via een app van de Statenvertaling.

  Ik heb de laatste tijd God aanwezigheid gevoeld.
  Hij heeft mijn zonde vergeven.
  Zijn cadeau is dat ik Cliff Richard weer mag horen en zien.
  Deze man ken ik al vanaf kindertijd. Hij is een rode lijn in mijn leven.