Zijn naam is “God met ons”!

IWJ 7.18-b-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zijn naam is “God met ons”!

Vandaag kijken we verder naar de verschillende namen van God in de Bijbel. Ze laten ons iets zien van de grootsheid van Hem.

  • Hij is JHWH Osenu, de Heer onze Maker (Psalm 95:6): Deze naam van God Laat zien dat de bron van al het leven in Hem is. Hij schiep alle dingen en Hij is het die alles in leven blaast.
  • Hij is El-Chayim, de levende God (Jozua 3:10): God introduceert Zichzelf als Degene die leeft in alle eeuwigheid en voor eeuwig. Hij is dus een God die praktisch handelt, in elke situatie van het dagelijks leven. God is geen theoretische God, maar de God van het leven!
  • Hij is Immanuel, God met ons (Mattheüs 1:23): Dit is een bekende naam van God die mens werd, vleesgeworden in Jezus Christus. God is geen verre God. Hij is een God die dichtbij ons staat omdat Hij een menselijk leven leidde!
  • Hij is Yeshua, Jezus, de Heer is verlossing (Matteüs 1:21): Dit is de naam boven alle andere namen, de enige naam waardoor mensen kunnen worden gered. Deze naam vertegenwoordigt de laatste naam van God in de Bijbel. Het drukt het begin en het einde van alles uit. De komst van Christus is het hoogtepunt van Gods plan van redding voor de mensheid.

Ik zal vandaag eindigen met één van de beloften van Jezus: “‘Want Ik ga naar de Vader en alles wat jullie [ aan de Vader ] vragen omdat jullie bij Mij horen, zal Ik doen. Want daardoor zal te zien zijn hoe machtig de Vader in Mij is.'” (Johannes 14:13, BB)

Vraag Hem vandaag alles wat je nodig hebt, in Zijn grote naam!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Maureen De Jaegere op 30 maart 2019 om 6:55 am

    Mijn kinderen noemen Timna, Immanuel , Ismael, Pauline . Van God gekregen daar ik geen kon krijgen , nu gehuwd en al kleinkinderen voor mij tekst van God gekregen in de bijbel Jesaja 44:1-5 voor ik mijn kinderen kreeg ??. K’was 19 als ik Jezus als mijn vriend mocht hebben daar God mij uit gekozen had ?. Eens ik gedoop was aan mijn 19 dan de woestijn in gezonden , Jezus was er telkens ik hem riep in alles !! Nu 39 jaar gedoopt veel ervaren in mijn keven , de Grootste en Beste Vriend die mijn nooit liet zitten als ik moest geduld hebben hij mij dit ondersteunde en zo verder ! Allen hebben mij in de steek gelaten maar mijn God had zijn oog opmij In Jezus naam daar Jezus voor mij is gestorven en opgestaan en door zijn BLOED ben ik gereinigd daar jezeus leeft in mij door zijn GEEST in mij te laten en door gehoorzaam te zijn aan Gids Woordt leef de Heilige Geest verder door mij geen in JEZUS NAAM AMEN AMEN AMEN . Dit is een kirt verhaal over mij zelf . Jullie e-mail zijn bemoedigend doe zo verder ?????( Maureen De Jaegere .