Zijn armen zijn voor altijd open voor jou

IWJ 11.31-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zijn armen zijn voor altijd open voor jou

De gelijkenis van de verloren zoon is een van de bekendste en meest ontroerende gelijkenissen. De zoon keert terug naar het huis van zijn vader, nadat hij zijn erfenis verkwanseld heeft. Zijn vader zag hem in de verte aankomen en “Hij had medelijden met hem. Hij liep hem snel tegemoet, omhelsde hem en kuste hem.” (Lukas 15:20, BB)

Zie je? De vader straft zijn zoon helemaal niet! Terwijl hij daar het volste recht voor had. Hij had bij de deur op hem kunnen wachten en kunnen zeggen: “Waarom ben je teruggekomen? Om me om meer geld te vragen? Wat heb je gedaan met wat ik je gaf?”

Nee, de vader verwijt hem helemaal niets en stelt hem geen vragen. In plaats daarvan rolt hij zijn gewaad op zodat hij naar zijn zoon kan rennen. In die tijd was het niet normaal om als man te gaan rennen.

In plaats van schaamte en schuld op de schouders van zijn zoon te leggen, stort hij overvloedig liefde uit!

Mijn vriend, je hemelse Vader zal je altijd met open armen verwelkomen. Je kunt zonder angst bij Hem komen. Hij wacht je niet op ‘bij de deur’ om je verwijten te maken, te bekritiseren of te ondervragen. Nee, Hij rent naar je toe! Zie je Hem al dichterbij komen, met een lach om Zijn lippen, tranen in Zijn ogen? Hij is zo blij dat Hij jou weer heeft gevonden!

Je bent zo geliefd!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Luc Forrier op 1 november 2019 om 10:29 am

  Tekst ok , geluidsband ontbreekt  • @Nils op 1 november 2019 om 11:13 am

   Hoi Luc,

   Bedankt voor het aangeven, de audio is toegevoegd!