Zie jij beren op de weg? ?

27 mei 2021


Wil jij ook zo graag gelukkig en onbezorgd door het leven gaan? Vrolijk door de dag wandelen en een stroom van constante vrede in je binnenste ervaren? Dat kan! Dan kan echt. 

God belooft ons Zijn vrede en wij mogen Hem erom vragen. Wat is daarvoor de gouden sleutel?

  1. Sta stil – Sta regelmatig op je dag stil en zie voor je hoe God Zijn vrede met jou wil delen. Geloof dat Gods Geest tot je hart zal spreken.
  2. Wees dankbaar.

Het zou zo jammer zijn als je straks, later, ooit als je oud bent en terugkijkt op je leven, je hetzelfde moet constateren als Winston Churchill zei aan het einde van zijn leven:

“Als ik terugkijk op al mijn zorgen, moet ik denken aan het verhaal van de oude man die op zijn sterfbed zei dat hij veel problemen had gehad in zijn leven, maar dat de meeste nooit waren gebeurd.”

Churchill had het over de last van je zorgen maken over dingen die nooit gebeuren. Herken jij jezelf hierin? Maak jij je ook zorgen? En? Was het zinvol om je zorgen te maken, als je het achteraf bekijkt? 

“Een mens lijdt dikwijls het meest
door het lijden dat hij vreest,
doch dat nooit op zal dagen.
Zo heeft men meer te dragen,
dan God te dragen geeft.”
Nicolaas Beets

Hoe wil je leven?

Kijk naar de weg die voor je ligt en zie voor je wat wél gaat lukken. Dank op voorhand al voor de mooie dingen die je mag gaan beleven vandaag. Dank Hem voor de kracht om uit je bed te stappen (als je dat kunt) en dank Hem voor Zijn krachtige hulp in alles wat je gaat ondernemen. 

“Vrees niet, want Ik ben met u; zie niet angstig rond, want Ik ben uw God.” (Jesaja 41:10, NBG)

Ik daag je uit…
Leef!
Leef uitbundig!
Hoe?
Leef vandaag met grote dankbaarheid in je hart.
Daar rennen de beren op jouw weg voor weg!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?