Zet een eerste stap in geloof!

IWJ FB 2.5-nieuw-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Zet een eerste stap in geloof!

Door een ongelooflijke reeks wonderen, ruim 20 jaar geleden, riep God mijn vrouw en mij om een ​​kerk te planten in Givors, Frankrijk. Dit zou mijn leven veranderen, evenals het leven van miljoenen mensen! Top Chrétien, onze organisatie in Frankrijk, werd namelijk in Givors ‘geboren’. Maar om de geweldige dingen die God aan het voorbereiden was daadwerkelijk te ervaren, moesten we geloof hebben!

Toen we de beslissing namen om in Givors te wonen, waren we ons bewust van de omstandigheden die ons te wachten stonden: geen huis, geen kerk, mogelijk geen salaris, terwijl we twee jonge kinderen hadden, in een stad die erom bekend stond niet open te zijn tegenover christelijke groepen. (Inmiddels is dat compleet anders.)

Op een dag wandelde ik willekeurig biddend door de straten van de stad. Ik vroeg God een manier om een kerk te openen en voor een plek waar mijn gezin kon wonen. Direct daarna ontmoette ik een Christen op straat! Nadat ik hem over mijn plannen had verteld, antwoordde hij: “Broeder, ik wil niet de advocaat van de duivel spelen, maar als ik het goed begrijp heb je geen plaats om te wonen, geen auto, geen kerkgebouw, geen geld of andere christenen om je heen, en de burgemeester is tegen christenen. Dus wat doe je hier?”

Zo’n koude douche had ik niet verwacht bij mijn eerste contact met een christen in deze stad. Ik antwoordde hem: “Geloof, dat is alles wat ik heb!” Een paar dagen later bood een christen mij een auto aan. Ik vond een huis en de man die ik op straat was tegengekomen, was de eerste die ons hielp met verhuizen! Later, door een wonderbaarlijk connectie, kreeg ik toestemming van de burgemeester zelf om een nieuwe kerk te openen in een openbaar gebouw!

Heeft God jou iets gevraagd dat onzinnig of onmogelijk lijkt? Voel je een roeping die zich aandringt om gehoorzaamd te worden, zoals Abraham die besloot alles achter te laten om God te dienen? Ga ervoor! Begin door een stap in geloof te zetten. Inderdaad: “Doordat Abraham God geloofde, is hij gehoorzaam op reis gegaan toen God hem riep. Hij ging op weg naar het land dat hij later van God zou krijgen. Maar toen hij vertrok, wist hij nog niet waar hij heen ging.” (Hebreeën 11:8, BB)

Wat geloof je dat God van je vraagt? Ben je klaar om risico’s te nemen en in geloof stappen te zetten? Laat weten waar je mee bezig bent! Ik en mijn team bidden graag voor je!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.