Zeep met een lekker geurtje

11 januari 2023

We zijn al aardig wat dagen samen op weg om goede gewoonten aan te leren en onze goede voornemens vol te houden. Ik hoop dat je de moed nog niet hebt opgegeven !

Mag ik je vandaag inspireren met het verhaal van Luby. Hij kreeg het voor elkaar om het sterftecijfer onder kinderen in de achterwijken van Karachi, Pakistan door diarree te verlagen met 52%. Wat was zijn geheim?

Iedereen wist in de jaren 90 dat handen wassen belangrijk was, maar niemand kreeg het voor elkaar om dit als gewoonte aan te leren. Totdat Luby zeep verspreidde die je huid zacht maakte en waardoor je heerlijk rook.

Als je zorgt dat een gewoonte
een prettig gevolg heeft,
is het makkelijker om deze aan te leren.

David wist dat als geen ander. Hij ontdekte keer op keer hoe geweldig het was als Hij met heel zijn hart naar God toe ging. De positieve ervaringen schrijft David op, zodat hij het niet vergeet. Door elke positieve ervaring verlangt hij keer op keer naar God.

‘Ik bad vurig tot de Heer.
En Hij luisterde toen ik Hem om hulp riep.
Toen trok Hij me uit de put,
Hij haalde me uit het moeras van ellende.
Hij zette mijn voeten weer op stevige bodem.
Hij gaf me vaste grond onder de voeten.
En Hij gaf me een nieuw lied,
een lied om onze God te danken.
Iedereen die hoort wat God heeft gedaan,
zal ontzag voor Hem krijgen en op Hem gaan vertrouwen.
Het is heerlijk voor je als je op Hem vertrouwt,
en niet op mensen die denken dat ze God niet nodig hebben,
op mensen die geloven in leugens.’ Psalmen 40:1-5

Ik wens je met heel mijn hart toe, dat je de mooie momenten die je hebt ontvangen op het moment dat je in gebed was, de bijbel las of een lied zong… zult koesteren. Breng ze terug in je herinnering, zodat je steeds meer en meer zult ontdekken hoe heerlijk het is om met God te leven!

Wat een rust en vrede wil Hij aan jou geven.
Het is heerlijk als je op Hem vertrouwt!

Zullen we samen bidden?
‘Dank U wel dat het zijn in Uw aanwezigheid is als een zachte zeep met een heerlijke geur. Amen.’

Tip:

  • Een goede gewoonte aanleren lukt beter als je het verbindt aan een positieve ervaring.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?