YouVersion Leesplannen

Ontdek hier de leesplannen van Jesus.net die verschenen zijn in de YouVersion Bijbel app.

Coronavirus: Wees Niet Bang!

Een storm van Corona raast over de wereld. We worden er op dit moment door overspoeld. Je luistert ernaar, schudt de informatie misschien van je af en doet je ding. Maar nu lijkt het alsof een enorme golf je dreigt te overspoelen. Hoe voorkom je dan dat angst en onzekerheid je helemaal overspoelt?

Hoe Ziet God Mij?

Heb je wel eens last van onzekerheid of te weinig zelfvertrouwen? Vind je het wel eens lastig om jezelf net zo lief te hebben zoals God je liefheeft? Deze week gaan we het hierover hebben. Ik bid dat dit leesplan je zal zegenen en dat het je zal helpen om jezelf te zien en lief te hebben zoals God doet!

Ontdek Gods Doel Voor Jouw Leven

In de maatschappij waarin we leven, streven we naar succes, een goede baan en persoonlijke ontwikkeling. Deze dingen zijn zeker goed, maar ze geven ons geen volledige voldoening. Waarom niet? Omdat God ons gemaakt heeft met een doel dat nog meer bijzonder is! Je ontdekt er meer over in dit leesplan.

Durf Te Leven!

God houdt ervan om cadeaus te geven aan Zijn zonen en dochters die op Hem vertrouwen. Hij houdt heel veel van degenen die dingen durven door geloof! In dit leesplan leren we dingen te durven. Want een beetje extra 'durf' kan je leven met God veranderen!

Dromen Met God

Hoe ontdek je Gods droom voor je leven? Hoe ga je dromen met God? We zullen deze vragen beantwoorden in dit 7-daagse leesplan. Je zult een heleboel ontdekken over dromen met God, maar ook leren om gelijk te beginnen!

Bidden Voor Je Gezin

In dit leesplan gaan we het hebben over jou en je gezin. Gezinnen worden helaas steeds vaker aangevallen door de duivel. Daarom heeft God ons hier een krachtig wapen tegen gegeven!

Je Bent Een Erfgenaam Van Jezus!

Door Jezus ontvangen wij een hele grote erfenis. Het Koninkrijk van God is van ons! Ontdek in dit mooie drie-daagse leesplan wat dit voor jou betekent. Je zal meer leren over het zijn van een mede-erfgenaam met Jezus en over het Woord van God.

Leer Gods Macht Kennen

“God is machtig” is een erg bekende en vaak gebruikte uitspraak! Maar tegenwoordig heeft het zijn betekenis een beetje verloren. In dit leesplan gaan we ontdekken wat Gods macht echt voor ons betekent. We zullen Zijn kracht en macht beter leren kennen!

7 Manieren Om Gods Betrokkenheid Te Ervaren!

Deze week gaan we zien hoe we Gods betrokkenheid kunnen ervaren. Als God dingen in ons leven laat groeien, wil Hij dat het ons verder brengt in Zijn plan voor ons leven. De komende dagen gaan we het gedrag ontdekken dat voor groei zorgt. Ik hoop dat het je zal zegenen!

God Gebruikt Alles Ten Goede

Soms maken we dingen mee die we niet begrijpen. Maar het zal je bemoedigen en hoop geven als je weet dat God alles in je leven ten goede zal gebruiken. Het doel van dit leesplan over Romeinen 8:28 is dat deze waarheid in je hart wordt gegrift: God zal alles ten goede gebruiken!

Gods Stem Verstaan

Wist je dat God ervan houdt om met je te communiceren? De aankomende dagen wil ik met je nadenken over hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor Gods stem. Je zult Hem beter leren kennen en het zal je helpen Zijn liefde beter te ontvangen.

Hoe zoek je het koninkrijk van God?

De term “Koninkrijk van God” komt 100 keer voor in de Bijbel en vormt de basis van de bekende tekst uit Mattheüs 6. We zullen in deze serie ontdekken hoe we het Koninkrijk van God zoeken en wat God ons allemaal wil geven. Het is altijd fantastisch om zo’n bekend Bijbelgedeelte opnieuw te ontdekken!

In Contact Met De Heilige Geest

In deze 7-daagse studie zullen we manieren ontdekken om contact te maken met de Heilige Geest. Hoe kun je God Geest ervaren en hoe kun je met Hem communiceren? Je krijgt praktische en Bijbelse tips aangereikt. Begin vandaag aan het leesplan en misschien heb je aan het eind wel iets meegemaakt dat je nooit meer zult vergeten.


Word een wonder
In dit leesplan wil ik je helpen om een wonder voor iemand te worden! Luister niet naar de leugenachtige stem die suggereert dat de wereld veel beter zou zijn zonder jou... het is niet waar! Je kunt een zegen zijn voor je familie, je vrienden, je collega's. Jij bent het kanaal waardoor de Heer in hun leven en harten wil stromen. Jij bent Gods keuze en jouw leven telt!

Groeien In Je Relatie Met God! ?

De aankomende 7 dagen gaan we elke dag kijken naar een gewoonte die ons kan helpen om te groeien in onze relatie met God. Je doel voor ogen houden en goed leren luisteren zijn maar een paar voorbeelden van de prachtige gewoontes die we samen gaan ontdekken.

Pasen ?

In dit 5-daagse leesplan zullen we samen de ware betekenis van Pasen ontdekken. Jezus heeft verschrikkelijk geleden en zelfs de dood doorstaan zodat wij het echte leven konden krijgen. Ben jij klaar om de overwinning over de dood te leren kennen die Jezus aan ons heeft gegeven? Het zal je leven veranderen!

Psalm 1 ?

In Zijn Woord geeft God ons advies voor een gelukkig leven. De komende dagen gaan we dit advies uit Psalm 1 ontdekken! Het laat zien wat je beter niet kunt doen en wat juist wel. God heeft jouw geluk voor ogen!Psalm 1

Psalm 23 ?

De teksten van dit leesplan vormen een meditatie over de karakteristieke psalm 23 van David. In deze ‘herderspsalm’ liggen enorm kostbare schatten verborgen die, versterkt door de beelden, ongelooflijk veel kracht hebben. Neem de tijd om de verzen en afbeeldingen zorgvuldig te bestuderen en ze op je in te laten werken.

Psalm 27 ?

Psalm 27 is een prachtige Psalm van David die het verdient om bekender te worden. Deze Psalm bevat wijze lessen voor elke situatie in je leven, of je nu last hebt van angst, verdriet of depressie of als je juist een vreugdevol leven leidt.  Ik weet zeker dat deze Psalm je zal bemoedigen!

Vergeving ?

Heb je weleens iemand (of jezelf) proberen te vergeven en ontdekt dat het je niet lukte? Het is alsof je “blokkeert” door iets wat je bewust of onbewust is aangedaan… Hoe kun je deze blokkade doorbreken en echt vergeven? Dat gaan we ontdekken in dit leesplan!

Geliefd. Jij Ook!
In dit leesplan (in samenwerking met Hour of Power) neemt Bobby Schuller je bij de hand en laat stap voor stap zien waarom je Gods geliefde kind bent. Ook laat hij zien welke gevolgen dat kan hebben op je leven en wat je kan betekenen voor de mensen om je heen.

Angst Overwinnen ?
Omgaan met angst kan moeilijk zijn. Het kan je in twijfel brengen of zelfs helemaal verlammen... In dit 5-daagse leesplan kijken we wat de Bijbel zegt over angst en hoe je je angsten kunt overwinnen!

Het Wonder Van Goede Relaties ?
God wil dat je goede relaties hebt met de mensen om je heen. Met je vrienden, in je huwelijk, met je collega’s, je familie… En in de Bijbel geeft God allerlei adviezen om je relaties gezond te maken én te houden! Ontdek er meer over in dit 7-daagse leesplan!

De Kracht Die De Wereld Verandert ?
In de Bijbel lezen we over mensen die hun wereld hebben veranderd. Zij hadden een unieke, positieve impact op hun omgeving, ondanks dat de omgeving niet altijd gunstig was en hun dromen niet altijd even haalbaar leken. Maar met God is alles mogelijk, dat blijkt wel uit die verhalen. Ontdek zelf hoe je jouw dromen realiteit kunt laten worden en volg dit 6-daagse leesplan!

Emoties, Gevoel En God ?
God waardeert het wanneer je deelt wat je echt voelt. Vind je het lastig om te begrijpen waarom bepaalde dingen gebeuren ​​in je leven? Heb je pijn of lijd je? Voel je je verloren? Verlaten? Verraden? Open je hart. Geef Hem je vreugde én je tranen. Hij wil naar je luisteren, je geruststellen, je troosten. Ontdek meer over hoe je je emoties bij God kunt neerleggen in dit leesplan!

Vrij Van Boosheid ?
Woede is een menselijke emotie die God niet veroordeelt. God heeft er begrip voor dat je soms boosheid kan ervaren. Je bent een mens, geen superheld! Zelf was Jezus ook wel eens boos. Maar blijf er niet in hangen. Ontdek in dit 7-daagse leesplan wat de Bijbel over boosheid te zeggen heeft en welke adviezen de Bijbel geeft!

Dank brengen aan God ?
Hoe ziet dagelijkse dankbaarheid er voor jou uit? Misschien betekent het dat je vandaag weigert om te klagen en in plaats daarvan ervoor kiest om je perspectief te veranderen. Een geweldige manier om dit te doen, is om God te bedanken voor de kleine dingen. Ontdek er meer over in dit leesplan!

7 dagen: niet langer ontmoedigd ?
Psalm 42 werpt een aantal belangrijke vragen op voor ieder van ons... Waarom ben je zo treurig? Waarom ben je zo onrustig? Ontmoediging is iets waar iedereen weleens last van heeft. Het kan verblinden, verdoven... God zegt echter: "Houd moed!" In dit 7-daagse leesplan deel ik sleutels om de oorsprong van ontmoediging te ontdekken en een vol leven met God te leiden. Ben je klaar? Je leven zal veranderen.

Kracht in de naam van Jezus ?

In dit leesplan kijken we naar verschillende namen voor de Zoon van God uit het boek Jesaja. In het Oude Testament kondigde de profeet Jesaja de geboorte van Jezus aan, ongeveer 700 jaar vóór zijn geboorte. Daarbij worden verschillende namen voor Hem gebruikt. Elk van deze namen onthult iets van het hart van de Vader.

Ik Wonder Jou

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Hij bewondert jou en vind je een wonder. Dit leesplan zal je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

Overwin je situatie ?

Ervaar je weleens tegenslag in jouw leven? Misschien belooft de situatie waarin je nu zit niet veel goeds... In de Bijbel, maar ook in de huidige tijd, zijn veel verhalen te vinden waar we hoopvol van worden. In dit leesplan word je geïnspireerd door Bijbelse figuren, zoals David en Paulus, maar ook door mensen als Nick Vujicic. Met praktische tips ontdek je hoe je jouw situatie kunt overwinnen!

Liefhebben in plaats van Roddelen ?

Roddel heeft veel kracht. Volgens de Bijbel kan het zelfs de beste vriendschappen kapot maken. Wil jij leren kijken naar mensen zoals God naar ze kijkt? Als Jezus iets nooit over iemand zou zeggen, zouden wij het ook niet moeten zeggen. In dit leesplan vind je praktische handvatten die je helpen om lief te hebben in plaats van te roddelen.


Dichtend de Bijbel door - Oude Testament - deel 2
In dit leesplan ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we over een aantal bijzondere mensen uit het Oude Testament, o.a. over Daniël, Job, Jona en Jozef.

Dichtend de Bijbel door - Oude Testament - deel 2

In dit leesplan ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we een aantal bijzondere verhalen uit het Oude Testament, o.a. over de schepping, de toren van Babel, Mozes, David en Salomo.


Gedichten - Nieuwe Testament 1
In dit leesplan ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we o.a. over Jozef, een stem uit de hemel, Jezus als twaalfjarige, en Jezus die naar de hemel ging.

Gedichten - Nieuwe Testament 2
In dit leesplan ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we o.a. over Zacheüs, de verloren zoon, Pinksteren en Saulus/Paulus.

Dichtend de Bijbel door - Nieuwe Testament - deel 3

In dit leesplan ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we o.a. over bijzondere genezingen, gelijkenissen, wonderen en over Paulus.

Gelijkenis van de Talenten

De gelijkenis van de talenten... Dit is nou zo’n gelijkenis die vast en zeker gedachten bij je oproept. Je talenten gebruiken: gaat dat over presteren? Over woekeren met je talenten? Eruit halen wat erin zit? In deze 4 meditaties dagen we je uit om de betekenis ervan voor jou te vinden!

Gedichten Voor Kids 1

In dit leesplan voor kinderen ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we onder andere over Jona, Simon Petrus en een herder. Lees je mee?


Gedichten Voor Kids 2
In dit leesplan voor kinderen ontdekken we bekende en onbekende bijbelverhalen opnieuw. Dat doen we op een bijzondere manier, namelijk in dichtvorm! In dit deel van ‘Dichtend de Bijbel door’ lezen we onder andere over Zachéus, de storm op het meer, en een nieuwe wereld. Lees je mee?

Een leider naar Gods hart ?

God is op zoek naar leiders. Mensen die andere mensen willen leiden in het leven in Zijn Koninkrijk. Wat is nou een leider naar Gods hart? En hoe wordt je zo'n leider? Deze drie dagen willen we daar samen met jou over nadenken!

Christen zijn op je werk

We willen graag samen met je nadenken over wat het betekent om Christen te zijn op je werk. God wil je gebruiken tot Zijn eer, overal waar je bent. Een groot gedeelte van je leven zal je waarschijnlijk doorbrengen op je werk. Ontdek in 3 dagen hoe je God eer kan geven met je werk!

Liefde, liefde, liefde

God is liefde. Jezus houdt van jou op een unieke, persoonlijke manier. Hij ziet jou niet als iemand die verdwaald is in de menigte; integendeel, Hij ziet je en kijkt naar wat je doet. God nodigt je uit om Jezus als voorbeeld te hebben – om lief te hebben, te handelen en te spreken zoals Hij. In dit leesplan ontdekken we daar meer over!

Bidden en vasten - hoe en waarom? ?

Deze week praten we over een onderwerp waar weinigen van genieten om het over te hebben… vasten! Veel mensen geloven dat het zeker goed is voor anderen, "maar niet voor mij." Laten we eens kijken naar wat de Bijbel zegt over vasten en bidden. Je zult praktische manieren ontdekken om te beginnen met iets dat Jezus ook veel heeft gedaan!