Yes! Hak die knoop door!

08 juli 2021

 

Deze serie over ‘Zeilen met God’, schrijf ik terwijl ik zelf op een zeilboot zit. Ik wil niets liever dan jou bemoedigen, aansporen en enthousiasmeren om het leven met de wind mee te zeilen. Hoe doe je dat? Volg deze serie en ga grote vissen vangen.

Durf jij een knoop door te hakken om los te komen?

We lagen in een baai in Montenegro met ons zeiljacht. Super idyllisch! Die nacht ging het ineens stormen. De wind stond strak op de punt. De lijnen waren stijf gespannen en het anker trilde door de kracht waarmee de wind stormachtig het schip naar achteren trok. Met de spiegel van het schip lagen we met lijnen aan de rotsen vast. Door de kracht van de storm, raakten we telkens bijna die rotsen… 

André zette de motor bij om tegengas te geven. Het hakmes lag klaar. Zodra het anker zou knappen, moest ik de knopen van de achterlijnen doorhakken, zodat we snel weg konden varen en niet letterlijk op de klippen zouden lopen. Op gympen en met natte haren stond ik strijdlustig op het dek. Uiterste concentratie en met een voortdurend… gebed. 

Knopen doorhakken doe je als er een situatie aan boord is, waarop je zonder enige aarzeling moet handelen. En ik was er klaar voor. 

Gelukkig ging na uren de wind liggen. Ons anker had het gehouden. We waren dankbaar dat het goed was gegaan.

In jouw dagelijks leven moet je regelmatig knopen doorhakken. 

Weet dat God je wil helpen om op het juiste moment de juiste keuze te maken.
Hij houdt van je. Hij ziet je als je middenin de nacht ‘wachtloopt’. Je maakt je zorgen en weet niet wat je moet doen. Weet dat ook dan Zijn liefde er onvoorwaardelijk voor je is. 

Knopen doorhakken
helpt je loslaten wat je krampachtig vasthoudt.

Mag God jou helpen knopen door te hakken?

“Heer, laat me weten wat U met mij van plan bent.
Vertel me wat ik moet doen.
Leid mij en help me het goede te doen.
Want U bent de God die mij redt.
Ik vertrouw de hele dag op U.”
(Psalm 25:4-5, BB)

Ik wens je toe dat op angstige momenten, je je veilig mag weten door de bescherming van jouw Heer. Vertrouw erop dat Hij je op het juiste moment, de juiste keuze zal laten maken, dankzij Zijn genade.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.



*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?