Wordt je geloof op de proef gesteld?

20200207 Bidden voor je gezin-6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wordt je geloof op de proef gesteld?

 

Hebreeën 11 gaat over de “geloofshelden”, zoals Rachab, Abraham, Mozes, Jozef en vele anderen. Deze mensen leefden vanuit geloof en niet vanuit wat ze zagen. 

We verwachten misschien dat het leven van deze geloofshelden alleen maar bestond uit overwinningen, maar toch lezen we in Hebreeën 11:39: “Al deze mensen zijn door hun geloof een voorbeeld voor ons. Toch hebben zij geen van allen de belofte van God werkelijkheid zien worden.” (BB‬‬)  

Deze mensen zijn vanwege hun geloof misschien wel een voorbeeld voor ons, maar toch was hun leven niet rooskleurig. Sommigen werden gemarteld, gestenigd, bespot, gevangen genomen, vermoord of mishandeld. Ze ontvingen niet altijd alles wat aan hen beloofd was. 

De schrijver van het boek ‘What Happens When We Pray For Our Families’ deelt dit: “Niet al onze gebeden zijn beantwoord zoals we dat wilden. (…) God leerde ons te vertrouwen door ons te laten wachten voordat Hij onze gebeden beantwoorde.” 

(…) Wanneer God moeilijke situaties in onze families niet oplost, komt dat omdat Hij iets beters voorbereid heeft dan ze gewoon op te lossen. Hij is bezig om volwassen en geestelijke geloofshelden van onze familieleden te maken. Wat voor gebeden moeten we in zulke situaties dan bidden? Bid zoals staat geschreven in Jakobus 1:2-4: “Wees blij, broeders en zusters, als je geloof door allerlei moeilijkheden op de proef wordt gesteld. Want daardoor zul je leren geduld te hebben. Zo zal je geloof sterker worden en zul je een volwassen geloof krijgen. Daardoor zul je altijd het goede doen.”  

(…) Uiteindelijk kon ik bidden: “God, leer mij alles wat ik hiervan kan leren.” Doordat ik God dankte voor de beproeving kwam ik dichter bij Hem.”

Als God je gebeden niet antwoordt op de manier zoals jij gehoopt had, betekent dat niet dat Hij niet in je leven geïnteresseerd is. De beproeving kan je helpen te groeien en volwassen te worden, zodat Zijn werk in jou perfect volbracht zal worden!

Wees bemoedigd en sterk in alles waar je doorheen gaat. God heeft Zijn laatste woord nog niet gezegd! 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

  1. Letitia Vianen op 7 februari 2020 om 11:27 am

    Ik ben zeer bemoedigd AMEN  2. Cherryl op 7 februari 2020 om 8:01 pm

    Heel prachtig en inspirerend  3. Anna op 16 februari 2020 om 6:27 am

    Amen