Wordt het je te heet onder de voeten?

31 mei 2021


Geloof je dat God jou een geweldige levensreis gunt?

Als alles tegen zit, het heet onder je voeten is, het zweet je uitbreekt en je geen uitweg ziet… waar is God dan met Zijn beloftes voor jou?

De Israëlieten begrijpen je. Het werd hen ook te heet onder de voeten. Ze werkten als slaven in Egypte en wilden vrij zijn.

God zag hoe zijn volk leed in slavernij. God bevrijdde hen! Als vrij mens gingen ze dwars door de woestijn op weg naar het beloofde land. 

“Joehoe!”
Zou je zeggen. 

“Jongens, nog maar 11 dagen en dan zijn we ‘thuis’!”

Voel jij je soms een slaaf van je eigen leven? Het lijkt wel alsof je geen kant meer op kunt. De sneltrein waar je inzit, dendert maar door. Je voelt je slaaf van de keuzes die je ooit hebt gemaakt en nu heb je geen idee hoe je hiervan los kunt komen. God begrijpt je. Hij heeft eerder met dit bijltje gehakt.

God wil ook dat jij vrij bent. Vrij van elke vorm van slavernij. 

Het gemopper, geklaag en het ongeloof van de Israëlieten, verlengde de reis door de woestijn van 11 dagen naar 40 jaar! 40 jaar… 

  • 40 is het getal van de loutering waarin iemand wordt beproefd en hij uiteindelijk zal tonen aan welke kant hij staat. 
  • 40 jaar was in die tijd precies één generatie.

“De Heer zegt: ‘Ik heb jullie 40 jaar door de woestijn laten trekken. Ik heb jullie aldoor geleid.'” (Deuteronomium 29:5, BB)

Ben jij van plan om net als de Israëlieten 40 jaar te doen over een reis die ook in 11 dagen gedaan kan worden? Wat kun je vandaag doen?
Ga samen met Hem dwars door jouw woestijn en ontvang Zijn beloften, Zijn thuis voor jouw leven.

  • Luister naar Hem door je ogen te sluiten, je hart te openen en met Hem in gesprek te gaan.
  • Doe wat Hij zegt.
  • Dank voor Zijn beloften ook voor jou.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?