Word wakker! 😴

16 oktober 2023

Als jij een reis met de auto zou mogen maken, waar zou die reis dan naar toe gaan?

In 1955 reisde Anne van der Bijl naar de Poolse hoofdstad Warschau in zijn blauwe Volkswagen kever. Hij ontdekte daar de nood van de kerk. Ze wilden dolgraag een Bijbel!

In plaats van koffers met kleding, verborg Anne in zijn kleine kever de Bijbels en bracht ze vervolgens naar de mensen die er zo naar verlangden. De volgende Bijbeltekst inspireerde hem enorm:

‘Word wakker!
Zorg dat wat nog over is en bijna sterft, weer sterk wordt! Want wat jullie doen, is niet veel waard voor God.’
(Openbaring 3:2, BB)

Naar jou en mij persoonlijk vertaald, klinkt de tekst als volgt:

… word wakker!
Zorg dat de mensen om je heen sterk worden.
Wat je doet is niet veel waard voor God.

Klinkt niet zo gezellig, toch? Maar tja, wakker worden is sowieso niet leuk. Lig je net lekker te slapen, gaat de wekker. Vreselijk. En dan komt het; je moet dan ook nog eens opstaan en in actie komen. Precies dat wil God zo graag zien in ons leven. Hij wil niets liever dan door ons heen, mensen Zijn Goddelijkheid laten ontdekken.

God wil ook graag door jou heen mensen sterk maken! 

Geloof je dat God door jouw leven mensen sterk kan maken?

Trouwens, die kracht hoef je niet eerst volledig in jezelf te ervaren om van invloed te kunnen zijn. We hebben allemaal onze issues, dat zal altijd blijven. 

Als je wacht op het moment dat jij je volledig sterk zult voelen, geloof ik niet dat er ooit een dag zal komen, waarop je je sterk genoeg voelt om anderen sterk te maken…  

Maar let op: Gods kracht in jou zorgt ervoor dat ook jij je ‘autootje kunt inpakken met Bijbels’.

Zullen we samen bidden?
‘We willen niets liever dan ons leven inzetten om Uw liefde te delen met anderen. Wilt U ons blijven aansporen? Dat Uw kracht sterker mag worden in ons leven en wij wakker en klaar zijn om anderen te versterken door Uw woord. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Op welke manier wil en kun jij vandaag iemand versterken in het geloof?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?