Word net als God… vrijgevig!

IWJ Betrokkenheid-5

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Word net als God… vrijgevig!

Het Engelse woordenboek definieert een vrijgevig persoon als iemand met ‘een grote geest’. Als je vrijgevig bent, ben je positief, aardig, barmhartig en verdraagzaam. Je laat een eigenschap van God aan anderen laten zien. Vrijgevig liefde tonen is de opdracht van een christen.

Toen God Jezus stuurde, stuurde Hij niet één van Zijn vele zonen. Hij gaf alles wat Hij had: Zijn enige Zoon. Dat laat zien hoe vrijgevig God is: “‘Want God houdt zoveel van de mensen, dat Hij Zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben.’” (Johannes 3:16, BB)

Prijs God! We mogen de liefde van Jezus ontvangen en weer doorgeven aan anderen. Net zoals onze Hemelse Vader, moeten we het beste van onszelf weggeven en andere mensen eren met onze liefde.

Vrijgevigheid is niet iemand anders geven wat hij of zij nodig heeft omdat diegene daar naar vraagt. Het is het pro-actief versterken van iemands identiteit.

Dus: De vijfde manier om Gods betrokkenheid te ervaren is door vrijgevig te zijn

Wil jij deze betrokkenheid ook ervaren, zodat jouw leven en de levens van mensen om je heen zullen veranderen? Ben je klaar om Gods betrokkenheid te ervaren? Kies er dan voor om vrijgevig te zijn! 

Wees gezegend wanneer je vandaag aan anderen geeft! Onthoud dat “Niemand zo van je kan houden zoals Jezus van je houdt!”, zoals dit lied van Chris Tomlin zegt.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.