Word een bron van bemoediging

IWJ 5.5-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Word een bron van bemoediging

“Maar het lukt geen mens om zijn tong te beheersen! Je tong kan elk moment zulke lelijke dingen zeggen, dat het wel vergif lijkt. Het ene moment prijzen we met onze tong onze God en Vader. Het andere moment zeggen we met diezelfde tong lelijke dingen over de mensen die door God zó gemaakt zijn dat ze op Hem lijken. We prijzen en vervloeken met dezelfde mond! Dat is niet goed, broeders en zusters! Uit een bron komt toch ook niet de ene keer zoet water en de andere keer bitter water? (Jakobus 3:8-11, BB)

Je bent geschapen naar het beeld van God. Jouw leven kan een verschil maken op deze aarde. Maar hoe doe je dat?

Een manier is door te praten zoals God praat! Waar je ook werkt, wat je gezinssituatie ook is, of hoe anderen je ook zien, je bent geschapen naar het beeld van de levende God. Je leven is een getuigenis van Zijn genade en liefde!

Daarom daag ik je uit… Praat zoals God praat. Weiger om deel te nemen aan roddel of negatieve praat. Laat de deur van je hart stevig gesloten zijn voor dit soort praktijken. Roddel is niet welkom in jou!

Je bent apart gezet voor God. Je mond is gereserveerd voor Hem. Hij is zo groot… Prijs Hem met je woorden, aanbid Hem! Heb Hem lief door anderen lief te hebben, hen te zegenen en je woorden te gebruiken om mensen krachtig te bemoedigen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.