Woorden die liefde overbrengen…

IWJ Relaties 7-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Woorden die liefde overbrengen…

Het boek Spreuken loopt over van uitstekend advies voor ons dagelijks leven, of het nu gaat om onze relaties, levensstijlen of de keuzes die we maken…

Spreuken 15 deelt grote geheimen met ons over hoe we de boosheid kunnen oplossen die we allemaal op een bepaald moment tegenkomen. Er staat: Met een vriendelijk antwoord kalmeer je iemand die woedend is. Maar met beledigende woorden maak je hem juist kwaad...” (Spreuken 15:1, BB)

Met Gods hulp kun je reageren op kwetsende woorden met rustige, vriendelijke antwoorden. In plaats van woede de overhand te geven, kun je beter opnieuw naar God gaan en Hem vragen om kracht en de juiste woorden om te zeggen.

Een andere wijsheid is te vinden in Jakobus 1:19-20, die zegt: Onthoud goed, lieve broeders en zusters, dat iedereen goed moet luisteren, maar niet te gauw iets moet zeggen. Word ook niet te snel boos. Want boosheid staat je vriendschap met God in de weg.

Door deze woorden ter harte te nemen, groei je in zelfbeheersing en in het beheersen van je emoties (in plaats van ze jou te laten beheersen). Ook ontstaat er vrede in je relatie met de betrokken persoon. Ja, God kan je gebruiken om vrede te brengen in situaties waar woede of kwaad is.

Vandaag, daag ik je uit… Wees rustig met spreken, en als je spreekt, wees dan vriendelijk en zachtaardig. Zoals Toby Mac in dit nummer zingt, speak life (spreek leven)!

Laat je mond gevuld zijn met woorden die vrede en liefde overbrengen. Wees een ambassadeur van Gods liefde… Mogen je woorden vandaag genezing brengen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.