Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Verleiding? Focus op God!

Zit ik op de bank. Ik heb gekozen om even te stoppen met koekjes ‘kanen’. Houdt mijn zoon ineens een schaal krokante, bruine, zoete koekjes voor mijn neus. Ik word verleid… en ga overstag ? 

Heb jij wel eens een stad veroverd?

Heb jij wel eens een stad veroverd? “Ja”, zeg je. “Sterker nog, ik heb een land veroverd! Tijdens een spelletje Risk. En ik kan je verklappen dat ik zelfs een continent heb veroverd.” Volgens de Bijbel is er iets nog ‘knapper’ dan het veroveren van een stad. Wat is dat, denk je?

Liefde laat zelfbeheersing groeien

Gods Woord in jouw leven is als een mosterdzaad. Je moet het planten, water geven en geduld hebben. Zo mogen wij ons laten voeden met de liefde van God. Hem liefhebben is het begin van groei in zelfbeheersing.

Help!! Waar is mijn zelfbeheersing?

Onlangs was ik mijn autosleutels kwijt. André houdt zielsveel van mij, maar kent mij ook goed. De reservesleutels heeft hij verstopt… Ik weet dat en vind dat een uitstekend plan.

Hoe staat jouw stadsmuur erbij?

In Harderwijk, waar ik woon, heb je een oude stadsmuur. Indrukwekkend dik. Helaas is de muur op veel plaatsen beschadigd of volledig weggeslagen. In de Bijbel wordt iemand die zich niet kan beheersen, vergeleken met een stad als Harderwijk met kapotte muren.

Van rups naar vlinder door Gods kracht

Een rups wordt een vlinder. Hoe? De wetenschap heeft hier geen antwoord op. Binnenin die cocon gebeurt een megawonder. Zo is God in staat om ook in jouw binnenste wonderen te verrichten.

Zelfbeheersing voor dummies

Ik zit gezellig bij een feestje. Een enorme taart wordt aangesneden. “Wil je een stukje, Wilma?” Terwijl ik kijk naar die zachte roomlaag, de verse aardbeien daaronder en een bodem vol chocolade en noten, kan ik maar één ding: JA zeggen.

Ben jij wel eens uit de bocht gevlogen?

Ben jij wel eens met de auto uit de bocht gevlogen? Ik hoop het niet. Als ik met mijn bus over de witte lijnen op de weg rijd, voel ik een lichte trilling en er gaat ook een piepje af. Alles wordt eraan gedaan om mij op de weg te houden. 

Durf jij je oude auto te laten staan?

Wij kiezen er in ons geestelijk leven anno 2021 nog regelmatig voor om in een DAF te rijden. We hobbelen vooruit. Het kost enorm veel kracht om met het stuur de bocht te maken. Maar ja, daar ben je inmiddels aan gewend geraakt.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?