Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Heb jij soms last van uitstelgedrag?

Ik heb een lange to-do-lijst voor me liggen. Wat moet ik eerst doen? Waar zie jij enorm tegenop? Wat stel jij al zo lang uit? Koning Esther had ook last van uitstelgedrag. Maar ze moest in actie komen! Haar volk zou vermoord worden…

Jij bent hier niet voor niets!

Wat doe ik als mijn boys een enorme puinhoop hebben gemaakt? Precies, dan roep ik ze om op te ruimen. God roept jou en mij ook. We zijn geroepen om midden in de puinhopen van dit leven, Zijn hoop te laten zien. Jij bent niet zomaar op dit moment in dit leven en op deze plaats waar je woont. 

Ben jij kansloos

Met behulp van zijn macht rook Haman kansen en greep hij kansen aan om de Judeeërs te vernietigen. De duivelse machten proberen ook hun kansen te pakken om jouw leven te vernietigen. Zij willen niets liever dan jou laten geloven dat je kansloos bent. Maar: jouw leven is niet kansloos. Jij krijgt de kans om te schuilen bij God.

Zit je gevangen?

Voel jij je thuis? Of voel jij je soms gevangen, omdat je geen kant meer op kunt? Hoe je je ook gevangen kunt voelen in je eigen leven, je eigen denken, je werk, in je relatie, God kan je bevrijden. Hij ziet je in je eenzaamheid. Hij voelt met je mee. Hijzelf wil vandaag tegen jou spreken.

Moederziel alleen, ga je erdoor heen

Als jij in je leven het gevoel hebt, dat nare omstandigheden je op een enorme achterstand zetten in je bestaan, laat je dan bemoedigen door het leven van Esther. We ontdekken hoe God wonderen doet, terwijl wij uitsluitend de ellende op dit moment zien. 

Geen beperkingen!

God is onze Koning. Wat verwacht jij van Hem? Kom jij iets tekort? Kom met je beperking bij God en ontvang zonder beperking wat jij tekort komt. God vult elk tekort voor jou aan.

IJSKOUD de beste!

Jouw leven als christen kan soms voelen alsof je voor het eerst schaatsen onder hebt. Je hebt gehoord hoe je de beweging moet maken. Je weet het in je hoofd. Als je je ogen sluit, zie je jezelf zwierend over het ijs gaan. Maar dan de praktijk…

Hoe word je leven hemels?

In mijn schilderijen verwerk ik regelmatig een ladder. Terwijl ik met mijn kwasten de lijnen vanuit de aarde naar de hemel trek, voelt het alsof ik zelf opstijg. De spots op de ladder schilder ik daarna. Het leven is een proces waarin je stap voor stap richting de hemel gaat. Maar wat nou als de ladder niet tegen het juiste huis staat?

Wat stel ik voor?

Heb jij soms ook het gevoel dat jouw inspanning er niet echt toe doet? Of dat je vergeleken met de ‘Rembrandts’ in jouw leven, je de kwasten beter in de wilgen kunt hangen? Maar kijkt Jezus ook zo naar jou?

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?