Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Ben jij het eens met jezelf?

Wat gebeurt er als je linkerbeen naar boven wil lopen en je rechterbeen denkt: “Lekker dan, ik zit hier prima. Ik ga niet.” Dan kom je zeker weten niet boven. Om ergens te komen moet je het eens zijn met jezelf.

Maak je geen zorgen

God weet wel raad met jouw zorgen. Hij geeft er een enorme klap tegen en dan mag iedereen gaan zoeken… Niet te vinden. Precies! Je zorgen op Hem werpen is geen optie, het is een opdracht! 

Wat is jouw roeping?

God roept jou ook. Je hebt een roeping. Een roeping is iets wat Hij speciaal voor jou heeft bedacht. Hij heeft je nu al toegerust om dat te kunnen uitwerken. Weet jij voor welke taak God jou geroepen heeft?

De onderste steen moet boven!

Helaas is er niet altijd een pasklaar antwoord op de prangende vragen die je hebt. Lastig hè?… De onderste steen moet boven komen… Durf je de stenen los te laten?

Helemaal opgebrand…

Ssst… daar komt Hij. Als je power vanuit de hemel verwacht, als je denkt dat grootsheid nodig is om je nieuwe energie te geven, dan heb je het mis. God komt met zachte kracht.

Ben je ook zo moe? 💤

In de Bijbel worden er diverse Hebreeuwse woorden gebruikt om ‘rust’ aan te geven. Katapauoo is er één van. Het betekent: ‘ophouden’. Je stopt waar je mee bezig bent. Tijd voor rust.

Pak je pauze! Sela… ⏸️

Schrok jij je bruine boterham met kaas achter je computer weg of neem je echt even pauze? Voelt een pauze als tijdsverspilling? Dan heb ik goed nieuws voor je. God is van de pauzes. Hij houdt ervan!

Heb jij een slaapgebrek? 😴

Als God voor jou wakker blijft, kun jij lekker gaan slapen. Als jij niet in slaap kunt komen, mag je eraan denken hoe Hij jou beschermt, ook als de slaap alsmaar niet wil komen.

Kun jij het goed vinden met jezelf?

Wees vrienden met jezelf door te zoeken naar de vriendschap van God. Als je alleen bent met Hem, ben je niet langer alleen. Zijn stille aanwezigheid helpt je om jezelf lief te hebben en rust te vinden in je hart.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?