Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Wat als je vleugels had?

Heb jij wel eens gedroomd dat je kon vliegen? Je zweeft en ziet onder je de groene, rechthoekige vlakken van Nederland. Met smalle grijze stroken waar auto’s als mieren krioelen.

Ik zie je!

Je voor God verbergen, is zo jammer van je tijd. Hem ontvluchten, is jezelf een vluchtroute ontnemen. Maar hoe haal je je handen voor je ogen weg? Vouw ze samen en praat met God.

Je bent prachtig!

Je bent geliefd. Je bent van Hem. Gods onveranderlijke liefde voor jou blijft overeind. Zijn liefde is volhardend, gepassioneerd, onfeilbaar en volmaakt. Deze hemelse Vader houdt je vast.

Crisis!

God wil je ondersteunen. Hij is altijd bij jou. Met Hem mag je elke stap in je leven zetten. Het is zoveel eenvoudiger om voor het leven te kiezen in plaats van af te wachten totdat er een crisis plaatsvindt. 

Ben je een blij ei?

Kun je dan op commando blij zijn? Wat nou als je depressief bent? Wat nou als echt alles tegenzit? Zodra je wakker wordt, DENK je al. Daar hoef je niet al te wakker voor te zijn. Dat gebeurt gewoon. 

Durf je kopje onder te gaan?

Esther wist dus dat ze gedood kon worden. En toch… Drie dagen later trok Esther haar koninklijke gewaad aan ging naar de koning. Ze durft niet, maar ze wil durven.  Ze moet.  Er is geen weg terug.

Hoe durf je?

Jezus heeft de straf die wij verdienen, voor ons gedragen. Je bent vergeven. Zo bijzonder! Je bent vrij van schuld. Durf dus altijd naar God te gaan. Altijd. Durf Hem aan te kijken.

Durf te leven!

Het leven lijkt vanzelf te gaan. Je wordt ’s morgens wakker, opent je ogen en een nieuwe dag ligt voor je. Daar heb je toch geen ‘durf’ voor nodig, of toch wel? Waarom vraagt leven toch enige ‘durf’?

Kan God alles?

Kleine kinderen scheppen graag op over hun vader. ‘Mijn vader is de grootste en de sterkste.’ ‘Maar mijn vader kan heel hard in de auto rijden.’ ‘Mijn vader kan harder.’ God is onze Hemelse Vader.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?