Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Heb jij nog schuld?

Jezus komst naar deze aarde was niet zomaar een gezellig geboortefeest in een idyllische stal met een lampje in de vorm van een ster. Wel nee. Het was een gebeurtenis waardoor alles in de hemel en op aarde zou gaan schudden! Jezus wist dat Hij zou komen om alle schuld te betalen.

Is jouw komst voorspeld?

Als koning Willem Alexander bij jou een bedrijfsbezoek komt brengen, wordt zijn komst maanden van te voren aangekondigd. Zo is het ook met de komst van Jezus. Jesaja, de profeet, kondigde Zijn bezoek aan.

Wat hebben Jezus en Mozes gemeen?

Jezus lijkt op Mozes. Naar mijn idee mag je Mozes toch wel de hoofdpersoon uit het Oude Testament noemen. Beiden hebben een ‘romantische’ start van hun leven. En zo zijn er nog veel meer overeenkomsten… Waarin lijkt Jezus op jou?

Mediteren kun je leren

Yoga, mediteren en allerlei vormen van spiritualiteit als middel om rust en stilte te vinden in de hectiek van de dag. Veel mensen in mijn mijn omgeving zweren erbij. Hoe vind jij rust en stilte in je leven?

Zolang ze beweegt, leeft ze.

’s Morgens heel vroeg kom ik de keuken inlopen. Onze Coco, een bruine flatcoated retriever, ligt stil op zijn matje. Zo stil, dat ik er bang van word. Sinds wanneer gaat die staart niet heen en weer als ik de trap af kom? Waarom gaat dat koppie niet omhoog?

Kerst in Wenen!

Dit jaar gaan we het anders aanvliegen. Wij gaan samen de reis maken naar Kerst! Een oud klassiek hotel is mooi, maar wat een verademing om in een nieuw hotel te verblijven. Met stromend water en zachte bedden. Ik heb er zin in. Mijn tas staat al klaar in de gang :).

Ontdek de kracht van vermenigvuldigen

Kun je je nog herinneren dat je je rekenschrift opensloeg en op maandagochtend ontdekte dat je die dag moest gaan vermenigvuldigen? De leukste sommen van de bladzijde waren altijd de x-sommen met een ‘0’. Wat wil jij vermenigvuldigen in je leven? Zorg ervoor dat je niet met ‘niks’ vermenigvuldigt…

Afdankertje

Jij bent voor God geen ‘afdankertje’. Hij is dankbaar voor jou! Jij voelt jezelf misschien tweedehands. Je hebt het idee dat je beste tijd is geweest, maar God denkt daar anders over.

Zit jij in soms in de put?

Mijn opa had een waterput met een pomp erbij. Ik weet niet hoe diep die put was. Er zat een deksel op. Maar om nou in die put van mijn opa te gaan zitten… no way! Te eng, te koud, te donker en te diep. Jozef werd door zijn eigen broers in de put gegooid.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?