Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Ben jij een klikspaan?

Jozef richt zich op zijn vader, zoals Jezus dat ook deed. Wat anderen om ons heen ook doen, wij mogen in alles naar onze Hemelse Vader gaan. Ons op Hem richten.

Welke leeftijd je ook hebt…

Als je jong bent, weet dat jouw roeping al is begonnen. En als je al wat ouder bent, weet dat er nog steeds een roeping op je leven ligt. Laat niemand je gering schatten, maar wees een voorbeeld.

Ken jij jouw biologische moeder?

Ondanks zijn verdriet, richt Jozef zich op de toekomst. Hij droomt. Hij kijkt daarin vooruit. Wat heb jij meegemaakt in je jonge jaren? Laat je historie niet je toekomst bepalen.

Jij bent echt uniek!

Op wie lijk jij? Jozef lijkt op Jezus. Zijn leven is uitgebreid beschreven in de Bijbel en je kunt heel veel overeenkomsten vinden tussen Jozef en Jezus. Jozef was een gewone man en toch zo ongewoon.

Gods woord is de kostbaarste schat!

Stel je voor dat je huis in brand staat, wat wil je dan in ieder geval redden? Je gezinsleden, de poes, de geit, de hond, foto’s, brieven…
Alles wat je het meest kostbaar is. De psalmist hecht grote waarde aan… Gods Woord.

Gods vrede in de pocket!

Stress is één van de schadelijkste dingen voor onze lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid. Toen God je schiep, bedacht Hij geen leven vol zorgen voor je. Hij wil je leven vullen met Zijn vrede. Ik heb goed nieuws voor je! 

Waar wacht je op?

Je geeft een cadeautje aan een vriend. Het was even zoeken naar iets leuks, maar toen had je ineens een mega goed idee. Dit is het. God schenkt jou ook een cadeau. ‘Maak open!’, klinkt het vanuit de hemel.

Weet wat je wilt!

Ik reed ooit in een klein, rood blikje, bouwjaar 1980. Die wil je niet. Echt niet. Mijn vader had die auto in handen geduwd gekregen, toen hij een nieuwe auto had verkocht aan een klant van hem. Wat krijg jij in handen geduwd waarvan je denkt: “Hoe kom ik er ooit weer van af?”

Er is niks meer aan te doen?

Het gaat regenen en mijn ruitenwisser doet zijn werk. Ik klik op het knopje om de ruitenwisser iets harder zijn best te laten doen. Wat een hondenweer! Niet normaal. Binnen no-time gaat het onweren en de lichtflitsen worden gevolgd door harde knallen. Nog even en ik zie de wegen vollopen met water. Wat nu?

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?