Berichten

Start | Ik Wonder Jou | Wonderen

De Bijbel staat vol met wonderen die vertellen over een God die leeft. Hij is de God die het onmogelijke mogelijk maakt! Hij wil je zegenen! Ik Wonder Jou wil je helpen te groeien in je geloof en de aanwezigheid en kracht van God te ervaren!

In het archief kun je op je gemak nog eens alle teksten die geschreven zijn teruglezen.

Help, ik krijg die sticker er niet af!

Alle oordelen, stickers en labels van mensen, vallen in het niet bij Gods oordeel over jou. Aan welk label hecht je meer waarde? Dat wat mensen zeggen of dat wat God over je leven uitspreekt?

Hoera, ik besta!

Zacheüs keurde zichzelf af en de mensen om hem heen deden dat ook. Maar Jezus wilde zelfs met Zacheüs eten. In die tijd betekende dat een daad van ‘nu zijn wij echt matties.’ Jezus keurt jou ook niet af.

Matroesjka

Ik daag je uit om God uit te nodigen in elke laag van je leven. Hij kent je door en door. Wees niet bang. Terwijl niemand kijkt, kijkt Hij wel naar jou… met liefde. 
Jij bent Zijn kind. Ook al ziet Hij alles van je, vanuit Zijn genade ziet Hij je als een vergeven, geliefd en groeiend kind van Hem in geloof.

Kan Gods genade gestopt worden door zonde?

Kun je in ongenade vallen bij God? Nee! Als jij een fout maakt, val je juist in Zijn genade! We lezen keer op keer in de Bijbel dat dat juist de kern van genade is. Genade betekent onverdiende gunst: je ontvangt het terwijl je het niet verdient. Gods genade is groter, wijder en sterker dan alle zonden van de hele wereld samen.

Verrassing!

Welk drempel moet jij overstappen, zodat je Jezus zult gaan zien in je werk, thuis, relatie, je gedachten, je handelingen? Kom uit je comfortzone. Ik trek je van de bank. Durf jezelf te verrassen, los van de verwachtingen van anderen om je heen.

Voel jij je als Remi alleen op de wereld?

Remi is wees. Alleen op de wereld. Net als koning Esther. Zij begon haar leven ook ‘alleen op de wereld’, maar God kwam in haar wereld. Zo wil Jezus jou ook niet als wees laten leven. Alleen. Eenzaam. Verlaten. 

Dit is je lot

De afgelopen dagen zijn we geïnspireerd geraakt door het leven van koningin Esther. Zij leefde als wees en gevangene in een land dat niet haar ‘thuisland’ was. Haar leven zag er kansloos uit, terwijl God grote kansen voor haar in petto had, zoals God ook grote kansen voor jou in petto heeft.

Help! Ik weet niet wat ik moet doen!

God is onze Koning. Hij geeft jou en mij ruimte om in wijsheid keuzes te maken. Maar in dit moeilijke proces laat Hij je niet alleen. Zeker niet. God wil het laten regenen van wijsheid op je leven, zodat je weet wat je moet kiezen.

Heb jij soms last van uitstelgedrag?

Ik heb een lange to-do-lijst voor me liggen. Wat moet ik eerst doen? Waar zie jij enorm tegenop? Wat stel jij al zo lang uit? Koning Esther had ook last van uitstelgedrag. Maar ze moest in actie komen! Haar volk zou vermoord worden…

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?