Wonderen zijn het bewijs

14 mei 2021


Pasen is voorbij en we leven toe naar Pinksteren. Ieder jaar staat Stichting Opwekking daar uitgebreid bij stil door een grote Pinksterconferentie te organiseren. Dit jaar willen we vanuit Ik Wonder Jou samen met hen toewerken naar Pinksteren. Iedere vrijdag geef ik de ruimte aan een van de mensen die op de conferentie spreken om een tekst met jou te delen. Ook zullen zij af en toe bij mij in de livestream zitten! De spreker van vandaag is David de Vos.

Ik ben David, en vandaag wil ik het met je hebben over ‘wonderen’.

Wonderen onderscheiden het christelijk geloof van alle andere religies. Bovennatuurlijke wonderen van genezing en herstel zijn kenmerkend voor ons geloof. Die zie je niet op dezelfde manier terug bij andere religies. “God doet wonderen, Hij alleen” (Psalm 72:18, HSV). Het zit als het ware in zijn DNA. 

Steeds weer bewijst God zichzelf als de God van wonderen. God schiep de wereld door een wonder. Hij opende de Rode Zee, zorgde voor eten en drinken in de woestijn, beschermde Daniël in een kuil vol woeste leeuwen, redde Daniëls vrienden uit een brandende oven… de Bijbel staat vol verhalen over Gods voorziening, redding en ingrijpen. Als je alle wonderen zou weghalen, zou je maar een dun schriftje overhouden. Mensen die niet in wonderen geloven zijn vergeten dat ze zelf een wonder van God zijn.

God doet voortdurend dingen die niet kunnen. Hij herinnert ons er ook aan: “Weet je nog wat Ik gedaan heb toen Ik je uit Egypte haalde?” Toch zeggen mensen weleens dat je niet gericht moet zijn op wonderen. Maar als jij verlangt naar bovennatuurlijke wonderen en tekenen van God, dan is dat alleen maar een bewijs van liefde: verlangen naar wonderen is een manier om God te erkennen en eren voor wie Hij is.

Jezus zette die wonderkracht door op aarde. Toen Jezus kwam, zag je de wil van God in actie.

In Handelingen 10:38 (NBV) staat: “Jezus trok als weldoener door het land en genas iedereen die in de macht van de duivel was, want God stond Hem bij.”

Door de wonderen die Hij deed, liet Jezus zien wie God is. Zonder wonderen verschilt het christelijk geloof niet van alle andere religies. Wat ons onderscheidt, is dat God ons hoort als wij tot Hem bidden. God is betrokken bij ons leven en wonderen zijn daarvan het bewijs.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?