Woede is een slechte raadgever

IWJ 12.16

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Woede is een slechte raadgever

Vandaag doe ik een beroep op je verbeelding… Stel dat je een nieuwe auto wilt kopen. Je gaat naar de autodealer waar een vriendelijke verkoper je verwelkomt. Alles gaat goed. Totdat de verkoper je ineens vraagt ​​om een blinddoek voor je ogen te doen en oordopjes in je oren te stoppen. Als je dat gedaan hebt, vertelt de verkoper allerlei interessante details over de verschillende auto’s en laat hij de verschillen zien. Maar jij ziet of hoort niets…

Zou je een goede keuze maken? Natuurlijk niet.

Woede of boosheid is een emotie die zo sterk kan zijn dat het ons ‘blind en doof’ maakt. Daardoor kunnen we niet langer goede beslissingen nemen. Woede is dan ook een slechte raadgever.

Een goede raadgever vinden we in de Bijbel. Daar staat in Jesaja 11:2 (BB): “De Geest van de Heer zal op Hem zijn. Hij zal vol zijn van de Geest van wijsheid, de Geest van verstand, de Geest van raad, de Geest van sterkte, de Geest kennis van God en de Geest van ontzag voor God.”

Deze raadgever is altijd aanwezig, altijd beschikbaar en altijd klaar om je te helpen! Vertrouw dus op Hem; geef God al je emoties, je gevoelens en vraag Hem om je te leiden. Hij zal het doen! Hij zal je leiden en helpen bij elke stap van de weg.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.