Wil jij God aan het werk zien?

20200309

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wil jij God aan het werk zien?

De Bijbel vertelt ons dat we drie dingen hebben: geloof, hoop en liefde. 

Het eerste is geloof. Dat is ons fundament! We moeten ons geloof in God stellen. Zijn Woord moedigt ons daartoe aan: “Maar als iemand geen geloof heeft, kan God onmogelijk blij met hem zijn. Want als iemand naar God toe komt, moet hij geloven dat HIJ IS, en dat Hij de mensen beloont die werkelijk naar Hem verlangen.” (Zie Hebreeën 11:6, BB)

Hoop laat je echt tot leven komen. Het geeft je vleugels! Het geeft je vertrouwen en laat zien dat God mooie dingen in je leven kan en wil doen. Hoop op God. Reken op Hem en vertrouw op Zijn hulp die altijd aanwezig is! (zie Psalm 46:2)

Dan hebben we nog liefde. Liefde maakt alles lichter. Liefde zorgt ervoor dat je naar de wereld kan kijken met ogen van compassie. We kunnen ons minder focussen op onze eigen noden en meer die van anderen. De Bijbel zegt: Lieve broeders en zusters, laten we van elkaar houden.  Want de liefde komt van God. Als je van de broeders en zusters houdt, ben je uit God geboren en ken je God.” (1 Johannes 4:7, BB)

Als je volhardt in geloof, hoop en liefde zul je God aan het werk zien! Volhard in je geloof, volhard in de hoop en volhard in liefde! Deze drie dingen hebben we, en we kunnen God erin vinden.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.