Wil je mij helpen tillen?

31 maart 2022

Als het alleen niet lukt, lukt het samen wel.

Ik sjor aan ons oude bankstel. Deze moet de kamer uit, want over twee uur wordt er een nieuwe gebracht. “Wil iemand even helpen?” gil ik door het huis. Met al die mannen is mijn huis moet er toch ergens wel een spierbal beschikbaar zijn.

Waar til jij vandaag zwaar aan?

Simon uit Cyrene moest onverwacht een zwaar kruis tillen.

“Onderweg dwongen ze een man om Jezus’ kruis te dragen. Dat was Simon uit Cyrene.“ (Matteüs 27:32, BB)

Hij was de laatste persoon die Jezus hielp. Jezus wilde het samen doen. Ook dat laatste stuk.

Tijdens al jouw stappen in deze dag, loopt Jezus met je mee. Hij is bij je. Als je een zware last draagt, weet dat Jezus het van je wil overnemen. Of draag je het liever zelf? Simon mocht niet kiezen. Jij wel.

“… Neem het kruis op en volg Mij.” (Markus 10:21, BB)

In Jezus’ tijd betekent dit

  • niet een symbolische last zoals het dragen van een ziekte, een moeizame relatie etc.
  • wel sterven aan jezelf. Niet jij staat langer op de eerste plaats, maar Jezus.

Je kruis opnemen heeft niets te maken met iets doen of presteren voor Jezus om daarmee je redding te verzekeren. Als je denkt dat je extra punten moet verdienen om de genade van God te kunnen ontvangen, is dat een vorm van arrogantie. Je zegt daarmee: “Wat Jezus deed, is niet voldoende.”

Je kruis opnemen is accepteren dat je niet je eigen leven wil ‘fixen’, maar dat Jezus dit volledig mag doen.

“Met Christus ben ik gekruisigd:
ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij.” (Galaten 2:19-20, NBV)

Ik daag je uit om je ‘oude bankstel’ van overtuigingen in te ruilen voor het ‘nieuwe bankstel’.
En ga dan genieten van dit ’nieuwe bankstel’. Als het tillen je te zwaar valt, vraag Jezus om je te helpen.

Het gaat niet om jouw daden,
maar om de grote daad van Jezus aan het kruis.

Zullen we samen bidden?
“Ik kies met heel mijn hart voor U. Ik leef met U in mij. Wat een genade en kracht in mijn leven. Samen lukt het mij. Amen.”

Jouw leven is krachtig als je Jezus op de eerste plaats in je leven zet.

Vragen:

  1. Wat verandert er vandaag als je weet dat Hij naast je loopt?
  2. Op welk moment maak jij je eigen leven, gedachten en gevoelens heel groot?
  3. Als Jezus in jou leeft, wat betekent dat voor jou?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?