Wil je in een Ferrari rijden? ?️

23 augustus 2020

Stel je voor… Je ziet een Ferrari over de autoweg rijden en je droomt weg. Ooit, ooit wil je zelf nog eens achter het stuur zitten van zo’n ongeëvenaarde bolide. Wat zou dat fantastisch zijn!

En dan gebeurt het… Jij bent geselecteerd om een uur een rode Ferrari tot je beschikking te hebben. Je kruipt achter het stuur. Alle instructies worden gegeven. En dan gaat de deur van de showroom open: Gassen! ?️ 

Ik weet wel hoe jij je dan voelt… ?

Maar hoe zou de dealer zich voelen als jij het gaspedaal te vroeg indrukt, nog voor de deur van de showroom open gaat? Hij vertrouwt jou echt een enorm kapitaal toe!

Wist je dat God jou nog veel meer toevertrouwt? Daar is een Ferrari niets bij. Hij geeft je Zijn identiteit. Je draagt Zijn ‘achternaam’. Hij vertrouwt het je toe, omdat Hij zoveel van je houdt. Je hoort bij Hem. Als ze naar jou kijken, kijken ze naar Hem. 

God vertrouwt jou vrijheid toe. Je mag dus kiezen. Je mag zelf bepalen of je wel of niet in de Bijbel gaat lezen. Je mag zelf bepalen of je Hem betrekt bij een levensprobleem. Je mag zelf bepalen in welke mate je Hem vertrouwt. 

De Heer vertrouwt ons en moedigt ons aan Hem te vertrouwen. 

“Jullie zullen naar Mij toe komen en tot Mij bidden. En Ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen Mij zoeken en Mij ook vinden, als jullie met je hele hart naar Mij verlangen. Ik zal Mij door jullie laten vinden, zegt de Heer.” (Jeremia 29:12-14, BB)

Ik daag je vandaag uit: Stap samen met God in de auto. Laat Hem achter het stuur zitten. Laat God bepalen hoeveel gas er gegeven gaat worden. Ik zou zeggen: Zet je schrap en verwacht deze dag een bijzondere levensrit vol hemelse zegeningen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?