Wil je God blij maken?

20200128 14.6

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Wil je God blij maken?

Het internet is een prachtig communicatiemiddel! Het maakt het mogelijk om wereldwijd te evangeliseren, mensen aan de andere kant van de wereld te bereiken en hen te bemoedigen. Helaas is het internet ook een ‘prachtig’ middel om te zondigen!

Elke dag worden miljoenen video’s en afbeeldingen online gezet, en ze zijn niet allemaal bedoeld om God te verheerlijken. Ik heb het natuurlijk over porno, maar ook over roddel, geweld en andere dingen die niet goed, maar slecht voor je zijn.

David zei: “Ik doe geen slechte dingen. Ik haat het kwaad, ik kom er zelfs niet bij in de buurt.” (Psalmen 101:3, BB) Davids verlangen was om God blij te maken met alles wat hij deed. Toch keek diezelfde David op een verkeerde manier naar de vrouw van iemand anders en zondigde hij tegen God. Nadat hij erkende dat hij had gezondigd, bekeerde David zich en bad: “Geef me een zuiver hart, God! Maak mijn geest nieuw en sterk.” (Psalmen 51:12, BB)

Is dit ook jouw voornemen? Om geen slechte dingen te doen? Misschien heb je soms te weinig doorzettingsvermogen. 

Ik wil je graag bemoedigen: God wil graag dat je heilig bent. Hij zegt in Zijn Woord, in Leviticus 20:26: “Leef heilig, want Ik ben heilig en heb jullie van tussen de andere volken uitgekozen om mijn eigen volk te zijn.” (BB)

Vraag God om standvastigheid. Zodat je zuiver zal kijken en zal denken.

Laten we samen bidden: “Mijn God, U weet dat ik U blij wil maken. U ziet ook hoe vaak ik het moeilijk vind om dit te doen. Ik vraag U om meer van Uw leven en Uw Geest op dit moment. Verander mij, leid mij en reinig mijn gedachten. Ik bid dat heel mijn leven U aanbidt. Al mijn gedachten, mijn daden en mijn woorden. Dat bid ik in Jezus’ naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Benjamin en Evelien van Maas op 30 januari 2020 om 5:14 am

    Geweldig opbouwende site, ik denk hoop en bid dat door jullie werk er vele bemoedigd worden. En Ik hoop dat we
    allemaal de zonde zullen haten en verwerpen, zodat we net als koning David zullen worden . Hartelijke groet van
    Benjamin en Evelien van Maas en Gods zegen toe gewenst.

Laat een reactie achter