‘Wijntje erbij?’

22 november 2022

Nederland was in shock!
De tune van het televisieprogramma ‘OP1’ loopt. Vandaag is de uitzending vanaf het terrein in Ter Apel. De wijnglazen van de geïmproviseerde TV studio staan klaar. Terwijl de camera loopt, zie je mensen achter hekken meekijken. Vluchtelingen.
Ik begrijp de ophef en ook OP1 begreep het.
Maar het was te laat.

Laten we eerlijk zijn. We zetten ‘s avonds de warme prak op tafel; zuchten vanwege de volle dag; spreken een dankgebed uit en ‘vallen aan’ in onze vertrouwde veilige omgeving.

Raakt de nood van anderen jou nog?
Of ben je te vol ‘gegeten’ van je eigen nood?

Wat doet Jezus voor mensen in nood?

‘Toen Hij uit de boot stapte, zag Hij de grote groep mensen. Hij kreeg medelijden met hen, want ze leken op schapen die geen herder hebben. En Hij begon hen veel dingen te leren.’ Markus 6:34 BB

In andere vertalingen staat hier het prachtige woord ‘ontferming’. In het Grieks staat er ‘splagchnizesthai’. Jezus heeft zo te doen met de mensen, dat zelfs Zijn ingewanden samenkrimpen. ‘Hij was innerlijk met ontferming bewogen over hen.’

Hij nam hun nood in Zich op, weg van de noodlijdenden.
Hij maakte het tot Zijn eigen nood.

Je mag erop vertrouwen dat diezelfde ontferming ook geldt voor jou.
God zelf met al Zijn ontferming woont in jou! Hij is niet alleen met jou begaan, maar met alle mensen in deze wereld en Hij wil niets liever dan dat jij gaat ontdekken welke plek je mag gaan innemen om Zijn liefde in deze vluchtende wereld te laten zien.

‘Als je arme mensen belachelijk maakt, beledig je hun Maker.
Als je geniet van de ellende van andere mensen, zul je zéker worden gestraft.’ Spreuken 17:5 BB

Ik daag je uit om je hart op dit moment opnieuw te openen.
Laat Zijn ontferming voor anderen jouw hart mogen vullen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?