Wie oren heeft om te horen …

17 juli 2022

Mijn schoonmoeder zakt achterover in de grote stoel. Ze is op hoge leeftijd.
Ik stel haar een vraag en dan komt het bekende antwoord: ‘ik had mijn gehoorapparaat in moeten doen, maar ja, niet gedaan.’

Als ik bij mijn schoonmoeder zit, betrap ik mijzelf erop dat ik wat ongeduldig word omdat ze niet kan horen wat ik zeg. Nu kunnen er twee dingen gebeuren: óf ik moet de hele tijd schreeuwen en mijn zinnen her-haaaa-len; of mijn schoonmoeder moet hé-le-maal opstaaaan (!) om haar gehoorapparaat in te doen.

Wat moet er bij jou gebeuren wil je hart verstaan wat God tegen je zegt?
Luister je met je hart?

Soms moet je iets wel 25 keer horen wil het kwartje vallen.
Paulus vond blijkbaar dat hij zichzelf aan het herhalen was:

“Weten jullie nog dat ik dit ook al een paar keer heb gezegd toen ik bij jullie was?” 2 Tessalonicenzen 2:5 BB 

Huh? Wat zegt u Paulus? Had u het dan tegen mij? Jazeker.

Wat heerlijk als iets voor het eerst tot je doordringt, terwijl God het al een paar keer op je pad bracht. Luister; God heeft een woord voor je.
Speciaal voor jou voor deze dag. ‘Hoor’ wat Paulus schrijft:

God onze Vader houdt van ons. En omdat Hij zoveel van ons houdt, heeft Hij ons eeuwige troost en goede hoop gegeven. De Heer Jezus Christus en God de Vader zullen jullie bemoedigen en sterk maken. 2 Tessalonicenzen 2:16-17 BB

Hij houdt van je en daarom zal Hij je eeuwige troost en goede hoop geven.
Hij bemoedigt je en maakt je sterk. ‘Het gaat je lukken!’
Hoor je het? Heb je het gehoorapparaat van je hart op maximaal gezet?

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel, dat U van mij houdt. En dat ik Uw eeuwige troost en goede hoop al ontvangen heb. Het is ín mij. Help me Heer om deze woorden met mijn hart te horen. Ik luister. Geduldig. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?